Münih istihbaratı Ankara’dan gitti: Dost ülke Türkiye

Güncelleme Tarihi:

Münih istihbaratı Ankara’dan gitti: Dost ülke Türkiye
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2016 22:35

Almanya’nın Münih kentinde yılbaşı gecesinde verilen terör alarmına ilişkin uyarının Türkiye’den gittiği belirlendi. Türk istihbaratının, 5 kişilik IŞİD’li grubun Avrupa’ya geçtiği ve yılbaşı gecesi eylem yapacakları bilgisini Almanya, Fransa, Avusturya, İtalya ve Belçika’yla paylaştığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Münih Emniyet Müdürü Hubertus Andra’nın , “5-7 dolayında zanlı tarafından saldırı düzenleneceğine dair dost bir ülkenin gizli servisinden uyarı aldık” açıklamasında işaret ettiği ülkenin Türkiye olduğu belirlendi. Suriye’de kontrolü altındaki bölgelere koalisyon güçlerinin hava saldırıları düzenlemesinin ardından misilleme eylemlerine başlayan, Paris’te son yılların en büyük terör saldırısını düzenleyen terör örgütü IŞİD’in, yılbaşında Avrupa’nın önemli kentlerinde kanlı eylem planladığı saptandı.

AVRUPA’YA GEÇİŞ YAPTILAR

Terör örgütünün Almanya, Fransa, Avusturya, İtalya ve Belçika gibi ülkelerde eş zamanlı eylem düzenleyeceği bilgisini kesinleştiren Türk istihbarat birimleri, bu ülkeleri uyardı. Türk istihbaratının Avrupa ülkelerine ilettiği uyarıda, IŞİD kontrolündeki Rakka’da bomba ve silah eğitimi alan Suriyeli Hasan Al Talab’a bağlı 5 kişilik grubunun çatışma bölgesinden ayrıldığı belirtilerek şöyle denildi: “Hasan Al Talab ile Muhammed El Suri olduğu değerlendirilen kişilerle birlikte hareket eden eylemci grubun, Avrupa’ya geçtiği, ekim ayı itibariyle örgüte bağlı eylemcilerin deniz yoluyla, insan kaçakçıları vasıtasıyla ve sahte pasaportlarla geçiş yaptığının belirlendiği, söz konusu terör örgütü mensuplarının yeni yıla girerken birçok kentte eş zamanlı olarak büyük eylem hazırlığında bulundukları...” Uyarı notunda ayrıca örgütün, Avrupa’da kiliseler ile eğlence amacıyla toplanılan yerleri hedef aldığı ve intihar saldırısı düzenlemeyi amaçladıkları da belirtildi.

Haberin Devamı

TERÖRİSTLERİN YOLLARI

Uyarıda, IŞİD’li teröristlerin sahte kimliklerle sığınmacılar arasına karışarak ikinci ülkelere geçiş yaptığı, bazılarının ise kaçakçılık yapanlarla işbirliği yaparak sınırı geçtikleri, havaalanlarından artan güvenlik önlemlerini nedeniyle teröristlerin Akdeniz ve Ege’de denizini kullandığı da vurgulandı.

Münih istihbaratı Ankara’dan gitti: Dost ülke Türkiye

TÜRKİYE’DE YAKALANMIŞTI

ABD’nin Suriye’nin Rakka kentinde nokta atışıyla hedef aldığı ‘Cihatçı John’ olarak bilinen IŞİD’li terörist Muhammed Emwazi’nin yardımcısı Enver El Evlaki kod adlı Aine Leslie Junior Davis de MİT, CIA ve İngiliz İstihbarat Servisi MI-6’nın ortak istihbarat paylaşımıyla Türkiye’de yakalanmıştı. Suriye’den ayrılarak eylem amacıyla Avrupa’ya geçmek isteyen Davis, Suriye Rakka, Kilis, Gaziantep ve İstanbul hattında adım adım takip edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!