Mültecilerin imdadına koşuyor

Güncelleme Tarihi:

Mültecilerin imdadına koşuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2017 14:15

Fas asıllı Sofia El Anzouli Ünver, Ankara’ya sekiz yıl önce gelin geldi. 4 dil bilen Sofia El Anzouli Ünver, iki yıl önce kursiyer olarak gittiği Altındağ Belediyesi’nin Kadın Eğitim Merkezi’nde şimdi eğitmenlik yapıyor. Mülteci kadınlar onun için, “Yardım meleği” diyor.

Haberin Devamı

Altındağ Belediyesi’nin Önder ve Alemdağ mahallerindeki kadın eğitim kültür merkezlerinde iki yıl önce öğrenci olan Fas asıllı 31 yaşındaki Sofia El Anzouli Ünver, şimdilerde bu merkezlerde eğitmenlik yaparak ders veriyor.
Eğitimini Fransa’da alan ve 4 dil bilen Sofia El Anzouli Ünver, mülteci kadınlara yeni şeyler öğretmenin yanı sıra tüm ihtiyaçlarında da yardımlarına koşuyor. Resmi kurum işlerinden hastaneye, ev eşyası temininden kız çocuklarının okul kaydına kadar ailelere her türlü konuda destek veren Ünver, kadınların beceri kazanarak hayata tutunması için de üstün bir çaba gösteriyor. Eşi Türk olan Ünver, “Mülteci kadınların sıkıntılarını görünce öğrenciyken mülteciler için eğitimci oldum. Mültecilere hem eğitim veriyorum hem de günlük ihtiyaçlarında yardımcı oluyorum” dedi. Bugüne kadar bin aileye ulaştığını kaydeden Sofia El Anzouli Ünver, yaptıkları çalışmalara ilişkin şunları söyledi:

Haberin Devamı

BURADA KÖPRÜLER KURUYORUZ

“Sadece eğitim vermiyoruz köprüler kuruyoruz. Buraya mülteci bir aile geldiğinde kendi evlerindeki tabağı, kaşığı, tencereyi sofralarından alıp mültecilere getirenler oldu. Türklerin mülteciler için kapılarını açmaları tüm dünyaya örnek. Mültecilerle Türkler arasındaki kardeşlik köprüsünü yıkmak isteyenler var, buna izin vermemeliyiz.

Mültecilerin imdadına koşuyor

ÇALIŞMIYORLAR ALGISI YANLIŞ

Mülteciler çalışmıyor algısı var. Bunun yanlış olduğunu kanıtlamak için de eğitim alan kadınları bir şeyler üretip satmaya yönlendiriyoruz. Kadınları bu merkezlere getirmek çok zor. Bunun için de bayağı çabalıyorum. Ailelerin her türlü sorunlarına da yardımcı olmaya çalışıyorum. Özellikle sağlık ve eğitim konusunda çok destek veriyorum.”

KIZ ÇOCUKLARI İÇİN KAPI KAPI DOLAŞIYOR

Mülteci ailelerin çocukları için doğum günü partisi düzenlediklerini anlatan Sofia El Anzouli Ünver, “Hayallerinde savaş manzarası vardı. Eğlence ile o algı biraz olsun gitti” dedi. Suriyeli ailelerin kızlarını küçük yaşta evlendirme eğilimi içinde olduklarına da dikkat çeke Ünver, “Onların eğitimleri için de kapı kapı dolaşıyorum. Bu yıl lise ve ortaokula gitmelerini sağlamak için çok çaba gösteriyorum” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!