Muhtarlardan mahalle raporu

Güncelleme Tarihi:

Muhtarlardan mahalle raporu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2016 23:59

İçişleri Bakanlığı’nın yürüttüğü çalışmalarla muhtarlar, artık kendi mahallelerinde de aktif görev alacaklar. Muhtarların taleplerin yakından takip edilmesi ve mahallelerinde yaşanan sorunların giderilmesi açısından büyükşehir ile diğer belediyelerin bünyesinde Muhtarlar Daire Başkanlığı’na bağlı müdürlükler oluşturuldu.

Haberin Devamı

Muhtarlar artık mahallelerinin talepleri, sorunlar, yasadışı faaliyetler gibi her türlü gelişmeyi haftalık, aylık veya belirli periyotlarla rapor edecek. Ayrıca mahallerine taşınan ve ayrılanlarla ilgili değişiklikleri güncel olarak takip etmeleri için de ‘Kimlik Paylaşım Sistemi’ üzerinden gerekli link verilmesine başlandı.

1233 BEKÇİ İŞBAŞI YAPTI

DOĞU ve Güneydoğu’da PKK’nın mahallelere hendek kazıp, bomba döşemesinden sonra yeniden gündeme gelen mahalle ve çarşı bekçisinin görevlendirilmesi de devam ediyor. Bugüne kadar Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Şanlıurfa ve Hakkâri’de 1233 çarşı ve mahalle bekçisi işbaşı yaparken, 2017 yılı içerisinde ise 733 bekçi alınacak. Bekçilerin mahallelerde göstereceği çalışmalarda başarı sağlanırsa bu uygulama zaman içerisinde batı illerinde de hayata geçirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!