Muhtarlar Günü Finike'de kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Muhtarlar Günü Finikede kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2017 13:24

Muhtarlar Günü Finike'de kutlandı

Haberin Devamı

 

Suat SÖĞÜT/FİNİKE, (DHA) - FİNİKE'de Muhtarlar Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

Finike'de Muhtarlar Günü kutlama programı Yunuslu Park'ta yapıldı. Tören kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Törene, Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Başkanı vekili Kemal Gökyar, Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Yakup Alagözoğlu, Emniyet Müdürü Yaşar Hoşgün, siyasi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri ve muhtarlar katıldı.

Atatürk Ortaokulu öğrencisi Aysel Sıla'nın okuduğu şiirin ardından günün anlamına ilişkin konuşma yapan Akçaalan Muhtarı Raşit Tankut, muhtarların demokrasinin temel taşları olduğunu, devlet ve hükümet yönetiminde önemli yeri olduğunu söyledi. Bu önemin gittikçe arttığını aktaran Tankut, Muhtarlar Günü kutlamalarına dikkati çekerek, "19 Ekim'in Muhtarlar Günü ilan edilmesi muhtarlarımıza verilen değer ve önemi göstermektedir" dedi.

Muhtar Tankut, ayrıca yerel yönetimlerden kendi mahalleleri için taleplerde bulundu. Belediye binası bünyesinde muhtarlar için oda tahsis edilmesini de isteyen Tankut, belediye hizmet birimlerine yakın ve iletişim halinde olmanın vatandaşa hizmet götürme noktasında önemli olduğunu vurguladı. Tankut, "Yerel yöneticilerin, siyasi partilerin desteğiyle devletimizin imkanları ölçüsünde vatandaşımıza faydalı hizmetler vermek istiyoruz" dedi.

Kutlama programı muhtarlara verilen ikramla devam etti. Protokol ve muhtarlar daha sonra Finike'nin tanıtımına yönelik fotoğraf sergisini gezdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!