Muhtardan teşekkür ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Muhtardan teşekkür ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 17:31

Muhtardan teşekkür ziyareti

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Gelendost İlçesi Çaltı Köyü Muhtarı Haşim Koca, 11 Kasım'da düzenlenecek 1'inci Sarımsak Festivali'ne katkılarından dolayı Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı ziyaret ederek teşekkür etti.

Gelendost'a bağlı Çaltı Köyü'nde, köy muhtarlığı, Isparta Belediyesinin katkılarıyla bu yıl 1'inci Sarımsak Festivali düzenleyecek. Köy Meydanı'nda 11 Kasım günü saat 14.00'de başlayacak olan Sarımsak Festivali kapsamında sarımsak dikimi, bulgur kaynatma, mercimek kavurma etkinlikleri düzenlenecek. Şarkıcı Hüseyin Kağıt da konser verecek.

Çaltı Köyü Muhtarı Haşim Koca, festival öncesinde, festivale katkı veren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ı makamında ziyaret etti. Festivale ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı görüşmede konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, köyde bulunan 18 bin dönümlük arazinin tamamına sarımsak ekilmesini arzuladıklarını söyledi.

Başkan Günaydın, belediye olarak da katkı verecekleri 1'nci Sarımsak Festivali'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Festivalin başarılı geçmesi amacıyla belediye olarak destek vermeyi kararlaştırdıklarını belirten Günaydın, köyün 18 bin dönümlük arazisinin bulunduğunu, bu arazinin ancak 6'da 1'inin dikili olduğunu söyledi. Başkan Günaydın, "Bu arazilerin tamamının dikilmesini istiyoruz. Derdimiz 18 bin dönüm arazide üretim yaptırabilmek ve köyümüzü kalkındırmaktır. Çaltı sarımsağı ülkenin en dayanıklı sarımsağı. Çaltı'daki üretim doğal ve kuru yöntemle yapılıyor. Bu da dayanıklılığı arttırıyor. Çaltı sarımsağının kanser ve kanser olaylarına iyi direnç gösterdiği belirtiliyor" dedi.

Atatürk'ün "Köylü milletin efendisidir" sözünü hatırlatan Başkan Günaydın, Çaltı halkının üretimini arttıracağını ve birkaç yıl içerisinde en iyi duruma geçeceğine inandığını belirtti.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a festivale verdiği destekten dolayı teşekkür eden Çaltı Köyü Muhtarı Haşim Koca da "Çaltı sarımsağımızın tanıtımı için sağladıkları yardımdan dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum. Köyümüzdeki üretimle niçin Taşköprü gibi ilerlemeyelim, kazanç sağlamayalım? Düzenleyecek olduğumuz festivale tüm vatandaşımızı davet ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!