Muhasebeciler tepkili

Güncelleme Tarihi:

Muhasebeciler tepkili
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2017 11:56

Muhasebeciler tepkili

Haberin Devamı

YOZGAT, (DAH)- YOZGAT Serbest Muhasebe ve Mali Müşavirler (SMMM) Odası Başkanı Ahmet Bulut, serbest muhasebeci mali müşavirlerin son zamanda Maliye'nin üzerlerine yüklemiş oldukları bilgi ve belge taleplerinden dolayı tepkilerini dile getirdi. Bulut, Mali Müşavirlerin vergilerin toplanmasında Maliye Bakanlığı'nın özel sektör ile ilişkisinde bilgisi ve yasal olarak destekçisi konumu ile önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekti. 
Yozgat SMMM odası Başaknı Ahmet Bulut, "Hiçbir amaca hizmet etmeyeceği ortada olan fatura ve fiş sayı toplamlarının belirtilmesini üst kuruluşumuz olan TÜRMOB ve illerdeki Odaların görüşüne açmadan, Mali Müşavirlere getirilmiş olan belgelerin sayı toplanmalarının istenmesi yanlıştır. Bu yanlışa yeni bir yanlış eklenerek, Kurban Bayramı öncesi sadece İnternet üzerinden duyuru yapılarak, konunun işleme konulmasına da bir anlam veremedik" dedi. 
Mali Müşavirlerin üzerlerindeki yükün yeni taleplerle artırıldığına dikkat çeken Bulut, "Son zamanlarda Maliye'nin tek taraflı ve müzakere edilmeden çok sayıda yeni bilgi ve belge istendiğini, zaten piyasa şartlarında işlerini yetiştirmekte zorlanan Mali Müşavirleri daha da zora sokmuştur.  Maliye'ye bu bilgileri vermedikleri taktirde sistemin beyannamelerinin kabul edilmeyeceği, beyannamelerin kabul edilmez ise cezai işleme maruz kalacak olan Mali Müşavirler olarak, son çıkan izaha davet ve amaçsız fatura sayıları konusu da dahil olmak üzere, birçok konuda yoğunluk ve sıkıntı yaşamaktadır" diye konuştu.
Bulut, meslektaşlarının üzerlerinde piyasanın yoğun iş yükü ve rekabeti altında yaşam standartlarına göre yine Maliye'nin belirlediği düşük bedeller ile müşterilerine hizmet verdiklerini, buna rağmen devletin farklı birimlerince aynı bilgi ve belgelerin bir çok kere istendiğini kaydetti. Bulut, fatura sayısını zaten çeşitli yollardan bildirmelerine rağmen, kendilerine gelen çok sayıdaki faturanın sayılmasının ve bir daha istenmesinin kendilerine aşırı yük yükleyeceğini sözlerine ekledi. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!