Muhalifler küçük çocuğun başını kesti

Güncelleme Tarihi:

Muhalifler küçük çocuğun başını kesti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2016 19:36

SURİYE’de Batı’nın desteklediği ılımlı muhaliflerin küçük bir çocuğun başını kestiği, sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük infial yarattı.

Haberin Devamı

Yayınlanan iki videodan ilkinde muhalifler, çocuğu Halep bölgesinde faaliyet gösteren hükümet yanlısı Filistinli bir örgüt olan Kudüs Tugayı’nın bir üyesi olmakla suçluyorlar. Militanlardan birinin “Kudüs Tugayı’nda erkek kalmamış, bize çocuk yolluyorlar. Esad’ın köpekleri” dedikleri duyuluyor. Bu esnada videoda görülen bir kişi çocuğu saçlarından tutuyor. İkinci videoda ise aynı kişi savunmasız çocuğun kafasını kesiyor. Videoda görüntülenenlerin Nureddin Zengi Tugayı’na mensup oldukları belirtiliyor. Kudüs Tugayı, öldürülen çocuğun 12 yaşında Abdullah İsa olduğunu ve Halep’te muhalif kontrolündeki bölgede yaşayan mülteci bir aileye mensup olduğunu bildirdi.

ABD ARAŞTIRIYOR

Örgüt, olaya karışanların tutuklandığını ve soruşturulmak üzere teslim edildiği de ayrıca vurgulandı. Örgüt , uluslararası toplumu da rejim güçlerinin işlediği suçlara karşı sessiz kalmakla suçladı. ABD Dışişleri Sözcüsü Mark Toner ise yaşananlarda örgütün de ilgili olduğu kanıtlanırsa, yaptıkları her tür yardımı durduracaklarını, hatta ilişkilerini keseceklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!