Muğlalı miniklere uygulamalı balık eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Muğlalı miniklere uygulamalı balık eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2016 13:27

Muğlalı miniklere uygulamalı balık eğitimi

Haberin Devamı

MUĞLA İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, kentteki ilkokul öğrencilerine yönelik uygulamalı balık eğitimi vermeye başladı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince miniklere yönelik uygulamalı balık eğitimi veriliyor. Milas'taki Merkez İlköğretim Okulu'nun 2/A sınıfı öğrencilerine de bu kapsamda ders verildi. Güllük Mahallesi'nde toprak havuzlarda uygulamalı balıkçılık öğretildi. Ardından yavru balık adaptasyon tanklarında gösterildi. Güllük Limanı'nda balık satış noktaları ziyaret edilerek balıklar tanıtıldı. Balık alınırken ve tüketilirken nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatıldı. Güllük Su Ürünleri İşletme binasında öğrencilere balık ikram edilmesinin ardından, Milas İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli, Su ürünleri Mühendisi Tuba Umay ile Su ürünleri Mühendisi Tanju Özdemir, öğrencilere çeşitli bilgi vermeyi sürdürdü. Daha sonra yunusların gösterisini ziyaret eden öğrenciler, keyifli bir güç geçirdi.

Öğretmen Filiz Kağan, uygulamalı olarak verilen eğitimlerin çocuklar üzerinde çok etkili olduğunu belirterek, balığın hem tüketim hem de korumaları anlamında çok faydalı olduğunu söyledi.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hayal Demirhan ise "En uzun kıyı şeridine sahip il olarak, balık ve balıkçılığı öğrencilere tanıtmak ve sevdirmeye çalışıyoruz. Denizleri koruyabilmek ve balıkçılığın sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla eğitimler veriyoruz. Küçük yaşta verilen eğitim ve bu tip teknik geziler çocukların hafızasında yer alacaktır. Olumlu etki bırakacağını düşünüyoruz" dedi.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!