Muğla'da Jandarma'nın kuruluşu kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Muğlada Jandarmanın kuruluşu kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2017 13:23

Muğla'da Jandarma'nın kuruluşu kutlandı

Haberin Devamı

MUĞLA'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen etkinlikler ile jandarma teşkilatının kuruluşunun 178'inci yıldönümü kutlandı.

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178'inci yıldönümü Muğla'da, İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Alay Kışlası'ndaki kutlama törenine Muğla Valisi Amir Çiçek, Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ali Çekiş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Cumhur Çoban ve protokol üyeleri katıldı. Muğla İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, teşkilatın kurulduğu günden bugüne milletin güvenini kazanarak günlük yaşamın her anında halkın hizmetinde olduğunu ifade etti. Vali Amir Çiçek ise jandarmanın sağladığı güven duygusuyla ve iç güvenlik hizmetlerindeki başarısıyla huzur ve asayişi sağladığını kaydetti. Çiçek, "Jandarma artık vatandaşın kalbinde vatandaşın sevgisini alan bir konumdadır. Vatandaş artık korkmadan gördüğü yerde jandarmaya kucağını açıyor" diye konuştu.

Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178'inci yılı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Askerler ile Köyceğiz Halk Oyunları Topluluğu 'Jandarma Zeybeği' oynadı. Törende, İl Jandarma Komutanlığı'nın, Cevher ve Alçı isimli dedektör köpekleri gösteri yaptı. 2012-2015 yıllarında Diyarbakır'da terör örgütünün önemli finansal kaynağı olan 50 ton esrarın yakalanmasında görev yapan Alçı isimli narkotik köpeğin Muğla'da birçok operasyona katıldığı öğrenildi.

Törenin sonunda Zıpkınlar Komando Taburu tarafından hazırlanan yakın dövüş ve güç gösterisinin ardından Komando Andı okundu. Jandarma teşkilatının asayiş ve güvenlik olaylarında kullandıkları teçhizatların sergisinin gezilmesinin ardından Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından şehit yakınları, gaziler, protokol üyeleri ve Hakkari'den gelen öğrencilere iftar yemeği verildi.

Cavit AKGÜN/ MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!