Muğla'da CHP'liler 2019 seçimine odaklandı

Güncelleme Tarihi:

Muğlada CHPliler 2019 seçimine odaklandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 12:20

Muğla'da CHP'liler 2019 seçimine odaklandı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesine gelen CHP Muğla milletvekilleri referandum değerlendirmesi yaparak 2019 seçimlerine hazırlık için çalışmalara başladı.

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Muğla milletvekilleri Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan, Nurettin Demir ve CHP'li Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla'daki ilçe örgütlerini ziyaret etti. Referandumda yüzde 80 hayır oyu çıkan Bodrum'da CHP İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden partililier, referandum sürecini değerlendirdi. CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum'da toplam 60 bin adet parti logosu olmayan, 18 anayasa maddesinin karşılaştırılmalı bilgilerini içeren broşür dağıttıklarını belirterek, "Bodrum'da beklediğimiz oy oranına ulaştık. Ancak Türkiye genelinde de 'hayır' çıkacağına inanmıştık. Sandıklarımıza sahip çıktık ama Yüksek Seçim Kurulu'nu düşünemedik. Eğer hayır oyları farklı şekilde çıksaydı, o mühürsüz oyları kabul etmeyecekler ve seçimi iptal ettireceklerdi. Bu mücadele burada bitmedi. Şimdi hedefimiz 2019'da gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı seçiminde, bu sistemi değiştirerek çağdaş ve demokratik parlamenter sisteme geri dönülmesini sağlayacak birisini seçmektir. Bunu başaracağımıza inanıyorum" dedi.

"YEREL YÖNETİMLERİN BAŞARISI 2019 SEÇİMİNDE REFERANS OLACAK"

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, referandumun sonucu yüzde 55 olsaydı, şimdi çok daha farklı bir konuşma yapabileceklerini belirterek, "Evet çıkması için AKP tüm devlet imkanlarını seferber etti. Buna rağmen ancak bu kadar bir fark yaratabildiler. Ulaştığımız yüzde 49 oranı sadece CHP'nin başarısı olarak değerlendirilmesin. Hayır oylarının yüzde 49'a ulaşmasında bütün demokratların ve Türkiye'nin tek adam rejimine karşı çıkanların katkısı vardır. Bunu unutmayalım ve bu birlikteliği 2019'a kadar koruyacak tedbirler almalıyız. Biz sandığa sahip çıkalım derken YSK'nın böyle bir şeye alet olabileceğini düşünmedik. Demek ki bir sonraki seçimde bunu da göz önünde tutacağız. Halka güven sağlayan başarılı yerel yönetimler 2019 için referansımız olacaktır. Umutsuz değiliz, partimize karşı duyulan önyargıları kırdık. Bu çok önemli bir başarı ve kazançtır" diye konuştu.

"EVETÇİLER GERÇEĞİ GEÇ ANLAYACAK"

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ 16 Nisan'da gerçekleşen seçimin olağan olmadığına ve olağanüstü bir dönemde yapıldığına dikkat çekerek, "Gönül isterdi ki yapılan her şeye karşın, yüzde 51 hayır oyu çıksaydı. Seçim sonuçları kesinleşip anayasanın değiştirilen bu 18 maddeleri uygulanmaya başladığında, evet diyenler aslında 18 maddenin değil 76 maddenin değiştiğini anlayacaklar. Ancak bunu anladıklarında geç kalmış olacaklar. Avrupa Türkiye'nin diktatörlüğe doğru bir gidişinin olduğunu ifade etmeye başladı ve kendilerince Türkiye karşıtı önlemleri ardı ardına almaya başlıyor. Yol haritamızı hazırlayıp, hemen uygulamaya sokmamız lazım. 16 Nisan'da kullanılan hayır oyları çok değerli. Bu değerli oyları mutlaka korumamız gerekiyor. Hayır cephesini dağıtmak için akla hayale sığmayacak oyunlar ve hileler yapacaklar. Diğer taraftan evet oyu veren kitleyi kendi cephemize çekmemiz gerekiyor. 2019'da yapılacak seçimde hayır cephesinin adayının kazanarak tekrar demokratik parlamenter siteme dönüşü sağlamamız ve kuvvetler ayrılığını yeniden tesis etmeliyiz" diye konuştu.

ERKEN SEÇİM OLASILIĞI

Seçim sürecinde kamuoyunun bilmediği bazı gelişmeler yaşandığını öne süren CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, "Seçimden önce Ürdün'den 15 milyar dolar para girişi oldu Türkiye'ye. Bu para kimden ve ne için geldi? Seçimden bir hafta önce 10 Nisan Pazartesi günü cumhurbaşkanının önüne hayır oylarının yüzde 55.6 olduğunu gösteren bir anket sonucu konuldu. Sonra seçim sonucu bu şekilde çıktı. Birçok yerde seçim sandıklarında görevli muhalifler, yani hayırcılar göz altına alındı. Daha bir çok konu var ve bunları danışma toplantısında açıklayacağım. Önümüzdeki kısa dönemde bir erken seçim olasılığı vardır. Bunu kimse göz ardı etmesin. Çünkü ekonomik kriz en üst safhada, dış ilişkilerde sorunlarımız her an daha da büyüyor. Hükümet hiçbir şekilde çözüm bulamıyor. Halk ikiye bölünmüş durumda. Bir demokratik parlamenter sistemi savunanlar ve iki tek adam sistemini savunanlar. Evet oyu verenler kısa zamanda kandırıldıklarını anlayacaklar" dedi.

CHP'Lİ Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de 2019'da CHP ve AK Parti adayları yarışacağını ve seçimi kazanacaklarını savundu. Gürün, "Bu umudu yeşerteceğiz ve bütün alanlara yayacağız. Şunu hiçbir zaman unutmayalım bu süreçte iç çatışmalar hiç yaşanmadı. Herkes görevini layıkı ile yaptı. Böylece CHP'ye olan güven arttı" dedi.

Son sözü alan CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban ise bu seçimin kendilerine mücadele, direnme ve kazanma ruhu verdiğini anlatarak, referandum süreci içinde özellikle en yüksek hayır oyunu çıkartan Bodrum halkına teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan, Nurettin Demir ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum İlçe Örgütü ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla),(DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!