Muğla yeni turizm sezonundan umutlu

Güncelleme Tarihi:

Muğla yeni turizm sezonundan umutlu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 13:52

- Kültür ve Turizm İl Müdürü Çelik:- "Muğla'yı geçen yıl 3 milyon 81 bin yabancı, 4 milyonun üzerinde yerli turist ziyaret etti. Bu yıl bu sayıyı daha da artıracağız"- "Bölgedeki tüm marinalar yüzde 90'ın üzerinde dolu, birçok marina da yat kabul edemiyor"

MUĞLA (AA) - Muğla Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, Muğla'yı geçen yıl 3 milyon 81 bin yabancı, 4 milyonun üzerinde yerli turistin ziyaret ettiğini belirterek, "Bu yıl bu sayıyı daha da artıracağız" dedi.Muğla 112 Acil Çağrı Merkezi Salonu'nda düzenlenen turizm değerlendirme toplantısında konuşan Çelik, her yıl 3 milyondan fazla turisti ağırlayan Muğla'nın, dünyanın pek çok yerinden gelen misafirlere güzel bir tatil yapma olanağı sağladığını söyledi.Bölgedeki tesislerde 260 bin yatak kapasitesi bulunduğunu ve tesislerin yeni sezon için hazırlıklarını tamamlamak üzere olduğunu belirten Çelik, "Muğla'yı geçtiğimiz yıl 3 milyon 81 bin yabancı, 4 milyonun üzerinde yerli turist ziyaret etti. Bu yıl bu sayıyı daha da artıracağız" dedi.Çelik, Muğla'ya ziyaretçilerin özel yatlarla da geldiğine değinerek, bölgedeki tüm marinaların yüzde 90'ın üzerinde dolu olduğunu, birçok marinanın da yat kabul edemediğini ifade etti.Muğla'da 32 marina bulunduğunu kaydeden Çelik, şöyle konuştu:"Muğla'da 7 bin 549 yat bağlama kapasitesi var. Bir yat, aylık bağlama ücreti olarak 3 bin dolar ödüyor. Muğla genelinde 7 bin 549 bağlama kapasitesi bulunmasına rağmen bu yetersiz. Yaz sezonunda sadece Gökova Körfezi'nde günlük binlerce yat seyahat ediyor. Muğla'daki yat bağlama kapasitesinin yetersiz kalması nedeniyle bazı yatlar Yunan adalarına gidiyor. Datça ve Dalaman marinalarının bir an önce hizmete girerek Muğla dışına giden yatlar tekrar Muğla'ya çekilebilir."Bölgenin son yıllarda çekimi yapılan ve yayınlanan dizi ve sinema filmleri ile çekim merkezi olduğuna vurgu yapan Çelik, Valilik tarafından dizi, klip, sinema, fotoğraf, belgesel gibi 74 projenin onaylandığını kaydetti.
- Kazı çalışmaları
Geçen yıl Muğla'da 13 kazı çalışması yürütüldüğüne ve önemli eserlere ulaşıldığına işaret eden Çelik, "Kazı çalışmaları için geçtiğimiz yıl 2 milyon 450 bin lira ödenek aktarıldı. Bu yıl da bölgede kazı çalışmalarımız devam edecek. Buradaki eserlerin gün yüzüne çıkarılıp bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere gösterilmesi için çaba sarf edilecek" diye konuştu.Muğla'nın kültür mirasının korunarak gelecek kuşaklara aktarılması ve tanıtılması için de çalışmalar yürütüldüğüne işaret eden Çelik, "Bu amaçla UNESCO'ya yapılan başvurulardan Milas Beçin ortaçağ kenti, Milas Hekatomnos anıt mezarı ve kutsal alanı, Köyceğiz Kaunos Antik Kenti ve Yatağan Stratonikeia Antik Kenti, UNESCO dünya mirası geçici listesine eklendi, Fethiye Kumluova'daki Letoon Antik Kenti ise UNESCO dünya mirası listesinde yer aldı" dedi.Çelik, Muğla'daki müze ve ören yerlerini 2015 yılında 856 bin 172 kişinin ziyaret ettiğini, 6 milyon 287 bin 350 lira gelir elde edildiğini bildirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!