Muğla CHP'de Alban güven tazeledi

Güncelleme Tarihi:

Muğla CHPde Alban güven tazeledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2017 11:34

Muğla CHP'de Alban güven tazeledi

Haberin Devamı

CHP Muğla İl Başkanlığı'nın olağan kongresinde tek liste ile gidilen seçimde mevcut İl Başkanı Mürsel Alban 470 delegeden 409'unun oyunu alarak güven tazeledi.

CHP Muğla İl Başkanlığı'nın 36. olağan kongresi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Divan Başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger'in yaptığı kongrede, tartışmalar yaşandı. Eski il başkanlarından Süleyman Uslu, faaliyet raporunun okunmasının ardından yaptığı konuşmada, "Otoriter bir yönetim anlayışı sol ve sosyal demokrat bir partide olur mu? Beni seçecekleri seçeyim demek demokrasi midir? Uzlaşma kültüründen uzaklaşmak bize yakışmaz. Partinin eski bir il başkanı olarak bunu bir uyarı görevi olarak yerine getiriyorum" dedi.

CHP'li Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat ise il yönetimi ile uyumlu bir 2 yıl geçirdiklerini belirterek, "12 ilçe başkanımızın gösterdiği vefa nedeniyle teşekkür ediyorum. Bodrum İlçe Kongresi'nde söz alan milletvekili aday adayı benim aleyhimde konuşma yapmış. Benim olmadığım bir ortamda konuşmuş. Eğer seçilemediyse beni değil, Bodrum'daki delegeleri sorgulaması gerekir" diye konuştu. CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü ise il başkan adayı olarak Mürsel Alban'ı aday gösteren ilçeler arasında yer almadığını belirterek, "Ortaca ilçe başkanımız adaylık ile ilgili aradı. Ben de parti üyeleri ile istişare edeceğimizi kendisine ilettim. Yoksa bizim karşı tavır almak, yok saymak gibi bir niyetimiz yok. İl başkanı kim seçilirse seçilsin benim il başkanımdır. Ama ortada bir iletişim kopukluğu var. Uzlaşı kopukluğu var. İlçe başkanlarının yer aldığı sosyal medyada bir grup var. Ben bu gruptan çıkarıldım. Biz nasıl il başkanını yok sayamıyorsak, il başkanı da bizi yok sayamaz" dedi.

YENİ LİYAKAT DÜZENİ

Asgari müştereklerde buluşmak zorunda olunduğunu savunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger ise, şöyle konuştu:

"Bizim gibi asgari müşterekte beraber olduğumuz bütün dostlarla, partililerle, vatanseverlerle bir arada olmak zorundayız. Birbirimizi yaralayarak bir yere varamayız. Ben partimde yeni üyelik sisteminin, yeni liyakat düzeninin oluşması için uğraşıyorum. Zor mu elbette zor, kolay değil. 90 küsur yıllık bir gelenekten geliyoruz. Mustafa Kemal'in koltuğuna oturanların hepsine saygı göstermiş bu kadar üye var. Ne olursa olsun. Biz birlik ve beraberlik içinde olalım. Başka şansımız yok."

Konuşmaların ardından tek aday ile gidilen seçimde 470 delenin 409'unun oyunu alan mevcut İl Başkanı Mürsel Alban yeniden başkanlık görevine getirildi. Alban'ın başkanlığındaki yönetimde; Müge Yenisu, Mustafa Coşkun, Bircan İnan, Mehmet Güven, Esma Sema Gençoğlu, Yağmur Türkel, Uzay Kocabaş, İlkay Şimşek, Ahmet Çağdaş Sezer, Nihal Yılmaz, Şenal Tımbıl, Egemen Gülhan, Salih Uzun, Abdullah Türk, Hakan Ünsal, Özcan Kaya,Hülya Elmas, Vahdettin Yıldız, Önder Oktay Arslan ve Adem Zeybekoğlu yer aldı.

Cavit AKGÜN / MUĞLA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!