Müftülükten burs kampanyasına 120 bin lira destek

Güncelleme Tarihi:

Müftülükten burs kampanyasına 120 bin lira destek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2017 16:48

Müftülükten burs kampanyasına 120 bin lira destek

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Hizmet Vakfı'nın 5 Bin Lisans Öğrencisine Burs Kampanyası kapsamında İl Müftülüğü 120 bin liralık destek sağladı.
İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ve beraberindeki heyeti Vali Davut Gül'ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Müfütülük tarafından kurs kampanyasına destek için toplanan 120 bin liralık çek teslim edildi. Yapılan bağışın bir kurum açısından önemli bir rakam olduğunu ifade eden Vali Gül, "Allah hayrınızı kabul etsin. Bunu tamamen kendi bütçenizden temin ettiniz. Bu davranışta hem diğer kurumlara örnek olmuş oldu, hem de vatandaşlara örnek olmuş oldu. Din görevlilerimiz, cami cemaatlerini de hayır hizmetlerine yönlendiriyorlar. Burada görüldü ki kendileri de imkanları ölçüsünde bu işin içerisinde yer aldılar. Bunun için de ayrıca teşekkür ediyoruz" dedi. Şimdiye kadar beklemenin sebebinin de olabildiğince fazla öğrenciye burs vermek olduğunu aktaran Gül, "Müracaat edenler içinde 2 bin kişiye burs vereceğiz. Ancak bunun dışında ihtiyaç sahibi olan, mağdur olan birçok kardeşimiz de vardır. Keşke imkan olsa müracaat eden herkese verebilsek. Ancak belli kriterleri göz önüne alarak seçim yapma zorunluluğumuz var. Bunlar da ailenin ekonomik durumu, kırsalda ya da şehirde konaklama, şehit ya da gazi yakını olması, engellilik durumu, okuyan kardeş sayısı gibi hususlardır." diye konuştu.
İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan da ilçe müftüleri ile burs için bir toplantı yaptıklarını belirterek, tamamen kendi personellerinin imkanları ile 100 öğrenciye burs katkısı verdiklerini dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!