Müftü Güven: ''Umre, günahlardan arınmaya bir vesiledir''

Güncelleme Tarihi:

Müftü Güven: Umre, günahlardan arınmaya bir vesiledir
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 11:20

Müftü Güven: ''Umre, günahlardan arınmaya bir vesiledir''

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, çeşitli nedenlerle Hac'ca gidemeyenlerin, Umre'ye gitmesinin önemli olduğunu belirterek, ''Umre ibadeti dünyada işlediğimiz günahlardan arınmaya bir vesiledir'' dedi.

 İl Müftülüğü’nde Umre kayıtları ve 'Umre Bilgilendirme ve Eğitim Seminerleri' devam ediyor. İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda yapılan seminerde konuşan Müftü Doç. Dr. Şahin Güven, ''Çıkmış olduğunuz yolculuk Allah rızası için çıkılan bir yolculuktur. Özellikle çeşitli sebeplerle Hac'ca gidemeyen kimselerin umre’ye gitmesi önemlidir. Umre ibadeti dünyada işlediğimiz günahlardan arınmaya bir vesiledir. Bu yolculuk, kişinin manevi hayatını gözden geçirmesi ve ruhi bir yenilenme gerçekleştirebilmesi için önemli bir fırsattır. Kişinin kendini ve Rabbini tanıması için bu fırsat iyi değerlendirilmelidir. Müslüman olarak ne yapmamız gerekiyorsa onun şuuru ve bilinci içinde olmalıyız. Ülkemiz, milletimiz ve İslam alemi için bol bol dua edelim'' dedi. Güven, Umre ziyaretine gideceklere bu ziyaretin fazileti, önemi ve dini yönleri hakkında bilgiler verdi.

İl Müftü Yardımcısı Tandoğan Topçu da, Umre'de yapılması gerekenleri, kafilenin önemi ve karşılaşılabilecek birtakım sorunlarla çözüm yollarını örneklerle anlattı. Umre seminerlerinin devam edeceği bildirildi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!