Müftü Gündüz Kadir Gecesini Değerlendirdi

Güncelleme Tarihi:

Müftü Gündüz Kadir Gecesini Değerlendirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2015 13:46

BARTIN MÜFTÜSÜ MAHMUT GÜNDÜZ KADİR GECESİ'NİN TÖVBELERİN VE DUALARIN KABUL EDİLDİĞİ GECE OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Bartın Müftüsü Mahmut Gündüz, Kadir Gecesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Bartın İl Müftüsü Mahmut Gündüz, Kadir Gecesi’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Bu gece yapılacak olan duaların kabul görmesi temennisinde bulunan Gündüz, “Sahuruyla, iftarıyla, ibadetin coşkusunu topluma yayan, teravihiyle, Kur’an’ın feyziyle, toplumun sosyal yaralarını şifalı elleriyle saran, zekât ve fitreleriyle sevgi ve kardeşliğimizi tazeleyen rahmet ve mağfiret ayı Ramazanın sonuna yaklaşırken, bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesine erişmenin ve Ramazan bayramına yaklaşmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
"TÖVBELER KABUL EDİLİYOR"
Kadir Gecesi tövbelerin kabul edildiğini de anlatan Müftü Gündüz, “Zaman ve mekânlar kendilerinde meydana gelen önemli olaylarla değer kazanırlar. Kadir gecesi, Kur’an’ın övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu bir gecedir. Gelişiyle birlikte oluşturduğu mânâ iklimiyle gönül dünyamızı ma’mur eden, iç âlemimizi zenginleştiren Kadir gecesi, kâinata anlam getiren gecedir. O yaratılış bilgisinin ders kitabı ve bütün kâinatın ve varoluşun özeti olan Kur’an’ın indirildiği gecedir. Mükâfatların sınırsız olarak verildiği bu gece, kalplerimizin, duygu ve davranışlarımızın her türlü kötülükten arınması, iyi ve güzel davranışlarımızın çoğalıp kötü davranışlarımızın azalması, aramızdaki sevgi ve kardeşliğin hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma imkânıdır” diye konuştu.
"AF DİLEME ZAMANI"
Vatandaşların Kadir Gecesi’ni de kutlayan Müftü Gündüz şöyle devam etti: “Diğer kutlu zamanlar gibi Kadir gecesi de, hayatımızın çok hızlı seyreden akışı içinde geçmişimizi değerlendirerek gafletle geçen günlerimizi sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlediğimiz hatalara tövbe edip af ve bağışlanma dileme zamanıdır. Aramızdaki sevgi ve kardeşliğin hepimizi kucaklaması, mükâfatların sınırsız olarak verildiği, kalplerimizin, duygu ve davranışlarımızın her türlü kötülükten arınması, iyi ve güzel davranışlarımızın çoğalıp kötü davranışlarımızın azalması için bu gece yeni adımlar atma imkânıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramınızı tebrik ediyor, Bartın’ımız, ülkemiz, İslam Âlemi ve bütün insanlığa hayırlara, sevgi ve kardeşliğe, bütün müminlerin affına, İslam diyarındaki mazlum Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını Cenabı Haktan niyaz ediyorum.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!