Müftü Açık’tan Kurban Çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Müftü Açık’tan Kurban Çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2015 17:15

şanlıurfa il müftüsü ihasan açık

Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde çağrıda bulunarak maddi imkanı olanların kurban kesme bu vecibesini yerine getirmesini istedi.
Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Kurban Bayramı’nın önemi ve mahiyetine yönelik açıklama yapan Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık, Kurban Bayramı’na az bir süre kaldı. Kurban’daki maksat bizim niyetimiz, takvamızın bağlayıcılığıdır. Kurban ibadetiyle Allah rızasını kazanma adına İbrahim Aleyhiselam’dan bu güne kadar onun geleneğini Allah’a olan bağlılığının göstergesini ve farz olan ibadetimizi yerine getirmiş oluyoruz. Hz. Peygamber kurban kesilmesini çok önemsemiştir. Maddi imkanları olduğu halde kurban ibadetini yerine getirmeyen kişi bizden değildir diyecek dar bir çizgi çekmiştir. Efendimiz, hali vakti yerinde kurban kesmemek, Allah adına kurban kanı akıtmamayı bir nevi ümmet çizgisinin dışına atıyor diyecek kadar ince bir çizgi çiziyor. Allah için akıttığımız kan sebebiyle Müslüman kanının durmasını yüce yaratandan diliyoruz. Kurbanın maksadı şu hiçbir zaman o etler, Allah’ın karşısında yaptığımız şeyleri karşılamıyor. Bizim orada yaptığımız şey, takvamızı, niyetimizin göstergesidir. Allah’ın rızasını kazanmak ise temel amaçtır. İslamın bir rüknü olarak kurban ibadetini yerine getirmemiz gerekiyor. Kurbanı ciddiye almak gerekiyor. Allah’ın rızasına ermek için kurban kesmemiz gerekiyor. Kurban kestikten sonra da bir görevimiz daha var o da mutlaka kurban etlerinin dağıtılmasıdır. Kurban etlerinin mutlaka fakir fukaraya gitmesi gerekiyor. Dağıtımlar ise en yakınlarımızdan başlayarak yapılmalıdır" dedi. Kurban kesmede bir takım sıkıntıları bulunan kişilerin vekalet verip görevlerini yerine getirebileceklerini dile getiren Açık, şöyle konuştu:
"Diyanet İşleri Başkanlığı vakfımız kanalıyla kurban kesimini yapıyor. Yurt için 625 lira, yurt dışında ise 450 şeklinde bir fiyat belirlendi. Kestiğimiz kurbanı ne adına kesiyoruz, kime veriliyor, nasıl veriliyor bunun takipçisi olmalıyız. Kurban bağışında bulundum ne olursa olsun diye bir düşünce olmamalıdır. Diyanet işleri hisseye giren vatandaşlara mesaj yolu ile ulaşıp et dağıtımının kime yapıldığı hakkında bilgi verilmektedir. Kurban Bayramı’nı fırsat bilip küskünler barıştırmalı, ziyaretlerle de birlik ve beraberlik sağlanılmalıdır. Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da mezarlıklara ziyaretlerimizi sürdürelim. Kurban Bayramı’nda mezarlıklar ziyaret edilmez gibi görüşler yanlıştır. Din yaşanmadığı zaman Kurban Bayramı’nda mezarlıklara gidilmemesi gibi bidatlar uydurulur."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!