Müezzinoğlu'dan CHP Lideri'ne: Sen nasıl Atatürkçüsün? (2)

Güncelleme Tarihi:

Müezzinoğludan CHP Liderine: Sen nasıl Atatürkçüsün (2)
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2017 15:55

Müezzinoğlu'dan CHP Lideri'ne: Sen nasıl Atatürkçüsün? (2)

Haberin Devamı

TEKSTİL FABRİKASINI ZİYARET ETTİ
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sakarya'nın Arifiye İlçesi'ndeki 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan bir tekstil fabrikasını ziyaret etti. Fabrika yetkilileriyle bir araya gelen Bakan Müezzinoğlu, yapılan üretimle alakalı bilgi aldı. Bakan Müezzinoğlu, 2016 yılında ülkede yaşanan olumsuzluklar sebebiyle istihdam hedeflerinde 500 bin kişilik açık kaldığını belirterek, "Ak Parti iktidarları dönemlerinde hedeflerimizi yakaladık ama 2016 yılında bu olağanüstü olaylar nedeniyle artı istihdamda 500 bin açığımız oldu. Bu geçtiğimiz yıl işsizlik oranlarında yüzde 9'lardan 10'un üzerine 11'e ve şimdi 12.1'lere geldi. Bu kasım ayının işsizlik rakamı, şimdi bu ay Aralık ayının işsizlik rakamları gelecek muhtemelen onda da çok hafif bir yükselme olacak. 12.3 falan diyeceğiz ama 2017'nin ocak ayından itibaren çok hızla düşüşleri yakalamaya başlayacağız" dedi.
Önceki yılın istihdam açığını kısa süre içinde kapatacaklarını kaydeden Bakan Müezzinoğlu, 2017 yılı için istihdam hedefinin 1.5 milyon kişi olduğunu belirterek şöyle konuştu:
"Bu bizim elimizdeki 2017 Ocak, hele hele sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın destekleriyle 7 Şubat'ta TOBB'da başlattığımız istihdamda milli seferberlik ve istihdama güçlü destek ki cumhuriyet tarihinde bu derecede ilk defa güçlü bir destek oluyor. 2016'dan gelen yükü bu ay sonunda kapatmış olacağız. 500 binlik 2016'nın yükünü inşallah bu ay sonu itibariyle kapatmış olacağız. 2017'nin hedefi 1 milyon artı istihdamı 500 binlik 2016'dan gelenle birlikte asgari 1.5 milyon istihdamı bu yıl biz sizlerle başarma niyetindeyiz."
Fabrikanın üretim bandına giren Müezzinoğlu, dikiş makineleri başında çalışan kadın işçilerle sohbet etti. Kadınların yanına giderek sohbet eden Müezzinoğlu maaşlarının ne kadar olduğu ve sosyal hakları hakkında bilgi aldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!