Mudanya Belediyesi ihtiyaç sahiplerine zeytinyağı dağıtıyor

Güncelleme Tarihi:

Mudanya Belediyesi ihtiyaç sahiplerine zeytinyağı dağıtıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2017 12:50

Mudanya Belediyesi ihtiyaç sahiplerine zeytinyağı dağıtıyor

Haberin Devamı

MUDANYA (Bursa),(DHA)- BURSA’nın Mudanya ilçesinde belediyeye ait alanlarla parklardaki ağaçlarda yetişen zeytinlerden elde edilen zeytinyağı Mudanya’daki ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak. Başkan Hayri Türkyılmaz, “Bu toprağın bereketini bu toprağın sahipleriyle paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

Sosyal belediyecilik faaliyetlerinde örnek uygulamalara imza atan Mudanya Belediyesi, bu alandaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Mudanya Belediyesi’nin Fen İşleri Müdürlüğü Park ve Bahçeler Birimi ekipleri tarafından belediyeye ait zeytinliklerle parklarda yer alan ağaçlardan toplanan zeytinler, işlenmek üzere zeytinyağı üretim tesislerine gönderildi. Üretilen zeytinyağı, Zeytin Dalı ekibi tarafından Mudanya’daki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılacak. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Toprakta kendi kendine yetişen, Mudanya’nın simgesi zeytinlerimiz ziyan olmasın dedik ve topladığımız mahsulleri halkımızla, Mudanyalılarla paylaşalım istedik. Bu toprağın ürünlerini bu toprağın sahipleriyle paylaşmaya devam edeceğiz. Biz birlikte Mudanyayız” diye konuştu.

Mudanya’da göreve geldikleri günden bu yana bir karış toprağı imara açmadıklarını vurgulayan Başkan Türkyılmaz, kentin tarımsal değerlerini de koruduklarını dile getirdi. Mudanya’nın üç karası adını verdikleri Tirilye tipi siyah zeytin, siyah incir ve kara üzümün önemli bir tarımsal değer olduğunu belirten Başkan Türkyılmaz, tarım ürünlerinin tanıtılması ve geliştirilmesine katkı sağlamanın yanı sıra toprağın bereketini halkla paylaşmak istediklerini söyledi.  

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!