Mucitler, U-Maker Fest’te geleceğin projelerini yarıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Mucitler, U-Maker Fest’te geleceğin projelerini yarıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2017 15:19

Mucitler, U-Maker Fest’te geleceğin projelerini yarıştırdı

Haberin Devamı

ANKARA(DHA) 21. yüzyıl becerilerini pratiğe dönüştürmelerini amaçlayan U-Maker Fest,Uğur Okulları ve Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi işbirliğinde bu yıl ilk kez gerçekleştirildi. Robotik, oyun tasarımı ve 3D tasarım olmak üzere 3 alanda yarışan öğrenciler  "Mahallem ve Ben" temasında projeler üreterek stantlarda sergilediler.

Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şirin Karadeniz, Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Baykal, Öğretim Görevlisi Barış Erdoğan ve STEM & Maker Magazine Yazı İşleri Müdürü Ziya Bahtiyar ve Türk İşi ekibinden Murat Kızılkaya’nın jüri üyeliğini üstlendiği U-Maker Fest’in sergi ve atölye alanları da katılımcıların yoğun ilgisini topladı.

"EMPATİ KUR, TANIMLA, FİKİRLEŞTİR, PROTOTİPLE VE TEST ET"

Teknoloji ile “kendin yap” kültürünün birleşiminden oluşan “Maker” akımı, bu kez Türkiye’nin birçok bölgesinden gelen ve keşfetmeyi seven öğrencileri Ankara’da,Uğur Okulları Yaşamkent Kampüsü’nde buluşturdu. Üretim sürecinde de sırasıyla izlemeleri gereken adımlar “Empati Kur, Tanımla, Fikirleştir, Prototiple, Test Et” şeklinde tanımlandı. Maker Fest yarışma alanında 8 okul, 26 takım toplamda 150’ye yakın öğrenci yarıştı. Sergi alanında projelerin yanı sıra drone, sanal gerçeklik, deneyim alanı, hologram, ilgi çekici robotlar ve bilimsel çalışmalar sergilendi. Atölye alanında ise robotik, kodlama, oyun tasarımı, animasyon, 3D tasarım atölyesi, model uçak, 3D printer ve First Lego League (FLL) takımlarının stantları yer aldı.

"BİLGİYİ YALNIZCA TÜKETEN DEĞİL ÜRETEN OLMALIYIZ"

Törende kazananlara ödüllerini takdim eden Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, “Uğur Okulları olarak, öğrencilerimizin ülkemizin ve dünyanın sorunlarına duyarlı bireyler olarak yetişmesine ve geleceği şekillendirecek bir nesil olmasına katkı sağlıyoruz. Bilgiyi yalnızca tüketen değil üreten tarafta olmalarını amaçlayarak çıktığımız bu yolda, çabalarımızın meyvelerini burada da görmüş olmak hepimizi gururlandırdı. Birbirinden kıymetli bu fikirleri geliştiren ve projelendiren öğrencilerimize, süreçte onlara destek olan öğretmenleri, takım koçlarına başarılarının devamını diliyorum" dedi.

U-Maker Fest yarışmasında ödül alan takımlar ise şöyle;

Robotik alanında kazanan takım Uğur Okulları Balgat Kampüsü Pil-Av takımı oldu.Çocuklara,3 pil karşılığında bir zıplayan top hediye eden geri dönüşüm robotu tasarlayan Pil-Av takımı bu projesi ile erken yaşta doğru davranış alışkanlığı kazandırmayı hedefledi. Oyun tasarımı alanı kazananı Uğur Okulları Antalya Konyaaltı Kampüsü'nden U-Street takımı, mahallede oluşan çöp kirliliğini engellemek amacıyla sokaktaki çöpleri topladıkları bilgisayar oyununu geliştirerek şampiyon oldular. 3D tasarım alanında kazanan takım ise akıllı ev projesi hayata geçiren Uğur Okulları Gaziemir Kampüsü'nden U-Creators takımı oldu. Çatıda biriken yağmur suyunun oluklar yardımıyla bir depoya toplanıp bahçe sulamasında kullanıldığı, geri dönüşüm için borular sarkıtılarak cam, kağıt ve plastiklerin toplandığı bir sistem geliştirdiler. Yel değirmeni ile rüzgar enerjisi üreterek bahçenin aydınlanmasını sağladılar.

Ayrıca kendi ürettikleri insansız hava aracı ile mahallenin güvenlik sorununa çözüm üreten, evlerden besin toplayarak sokak hayvanlarına götüren robot tasarlayan, park ve trafik sorununa çözüm getiren, enerji tüketiminin azalmasına katkı sağlayacak projeler geliştiren diğer tüm takımlar da fikirleri için ödüllendirildi.

(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!