Mübarek gitti, Beşar sen de git

Güncelleme Tarihi:

Mübarek gitti, Beşar sen de git
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2011 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan New York’ta Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın (SETA) düzenlediği “Yeni Türkiye, Yeni Ortadoğu, Yeni Dünya Düzeni” başlıklı oturuma katıldı.

Haberin Devamı

Erdoğan burada yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:
“Gönlümüz arzumuz bir an önce Suriye’de halkın gayretleri doğrultusunda bir karara varılması. Şimdi Tunus’ta yönetim, halkın talepleri doğrultusunda kararını verdi, Tunus’tan ayrılıp gitti. Mısır’da önce Mübarek diretti ama baktı ki Tahrir çok hareketli o da çekildi. Şimdi temennim odur ki Suriye’de de Beşar bir an önce halkının bu talepleri doğrultusunda kararını versin ve iktidardan çekilsin. Şu anda bizim Türkiye olarak yaklaşımımız şudur. Gördüğümüz o ki Suriye halkı artık mevcut yönetimden rahatsız.”
Yeni Ortadoğu doğmuştur
“Şimdi artık halkın dediği olacak. Bu çerçevede şunu açıklıkla söyleyebilirim ki, yeni bir Ortadoğu doğmuştur ve bunun büyüyerek devamının önünde durmak mümkün değildir. Ancak tehiri söz konusu olabilir. Ama er geç halkların arzuları gerçekleşecektir.”

Haberin Devamı

İSRAİL'E: İbrahim’in çocukları katil olamaz

“Ben burada İsrail halkını asla kastetmiyorum. Yönetimi kastediyorum. Benim ülkemde Musevi vatandaşlarıma söyledim. Asla endişe içinde olmayacaksınız. Herhangi bir şey duyduğunuz hissettiğiniz anda muhakkak haberimiz olsun. Zira sizler bize emanetsiniz. Sizler bu topraklarda bizim güvenliğimiz altındasınız. Kimseden size her hangi bir yanlış yapılmasına müsaade etmeyiz. İsrail’in yanlışını biz ülkemizdeki Musevi vatandaşlarımıza asla ödetmeyiz. Yine İsrail halkı asla bu konuda bizim ifadelerimizin muhatabı değildir. İsrail yönetimidir. Mevcut yönetim kendisini check etmelidir. Eğer İbrahim’in çocuklarıyız diyorsak, İbrahim’in çocukları olmanın gereğini yerine getirelim. Çünkü İbrahim’in çocuklarında katil olmaz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!