MTSO'da 'Endüstri 4.0' masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

MTSOda Endüstri 4.0 masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2017 17:12

MTSO'da 'Endüstri 4.0' masaya yatırıldı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından 'Endüstri 4.0 Geleceğin Vizyonu' Semineri düzenlendi.
Seminerde yeni sanayi devriminin getirdiği uygulamalarının yaratacağı fırsat ve tehditler değerlendirilerek, akıllı teknoloji çözümlerinin insanlığa ve yaşama etkileri tartışıldı. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Uşak eski Milletvekili Osman Coşkunoğlu ile E3 TAM A.Ş Genel Müdürü Sedat Sami Ömeroğlu'nun konuşmacı olarak katıldığı seminerde, Endüstri 4.0 masaya yatırıldı. 
'Geleceğin Vizyonunda Endüstri 4.0' konulu sunumunu yapan Aşut, son yılların öne çıkan kavramının küreselleşme olduğunu söyledi. Erken politika üreten ülkelerin pastadan daha büyük pay aldığını anlatan Aşut, "Türkiye'nin kısmen de olsa küreselleşmeyi yakalayıp ekonomisini büyütebildi. Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi haline gelindi ancak sadece ekonomi değil küreselleşmenin tüm sosyal ve siyasi alanlara entegre edilmesi halinde iyi sonuçlar alınabilir. Endüstri 4.0'ın etki alanı hayallerin ötesinde olacak. Endüstri 4.0 üretim anlamında robotik teknolojileri, insan robot iletişimini, hatta robotlar arası iletişimi içeren, bulut teknolojileri ile siber teknolojileri içinde barındıran, nesnelerin interneti ile gündelik hayatımızın her alnına dokunan bir gelişmedir. Endüstri 4.0'da istenilen performansın yakalanabilmesi adına eğitim asla unutulmamalıdır" dedi. 
'Endüstri 4.0, Tekno ve Politik Değerlendirme' başlıklı sunumunu gerçekleştiren Coşkunoğlu ise, Endüstri 4.0'a dünya ülkelerinin bakış açısı ve yaptıkları hazırlıklar konusunda bilgi aktardı. Özellikle inovasyon ve Big Data kavramlarının önemine dikkat çeken Coşkunoğlu, Endüstri 4.0'ın sihirli bir değnek olmadığını, başarı için yine çok çalışmanın ön plana çıkacağını kaydederek, "İşe, sorunları tespit ederek başlamak gerek. Yeni sanayi devrimi içerisinde nesnelerin interneti, big data, yapay zeka, insanlarla ortak çalışabilen robotlar, bulut sistemi, simülasyon, artırılmış gerçeklik gibi kavramlar var. Bu kavramlar tüm iş alanları için büyük önem taşıyor. Almanya yol haritasını belirlerken inovasyonu temel alıyor, Çin eğitime ağırlık veriyor, Birleşik Arap Emirlikleri dijital teknolojilerde önemli hamleler yapıyor, Kore Endüstri 4.0 Platformu kurup yol haritası belirliyor ama Türkiye'nin bu konudaki karnesi zayıf. Henüz hiçbir yol haritamız ve planımız yok" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!