MTSO Başkanı Aşut, aday olmayacak

Güncelleme Tarihi:

MTSO Başkanı Aşut, aday olmayacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2017 14:50

MTSO Başkanı Aşut, aday olmayacak

Haberin Devamı

MERSİN Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, eylül ayında yapılacak oda seçimlerinde yeniden aday olmayacağını söyledi.
 Aşut, yaklaşan seçimler nedeni ile bir toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan Aşut, yapılacak seçimler nedeni ile bazı yanlış bilgilere, dedikodu düzeyine gelen söylentilere açıklık getirmek istediğini belirterek, "MTSO gibi önemli kurumlarda görev almanın, meclisinde, yönetiminde, başkanlık makamında bulunmanın sağladığı o 'sözde' büyük avantajlar iştahları kabartır. Gıpta ile birçok kişi, bu makamlarda olmak ister veya sanki bu görevlerdeki kişiler bir elit tabaka, seçkin bir zümre gibi algılanır. Dışarıdan zaman zaman farklı algılanan bu camianın bir ferdi olarak, bu görevleri yaparken her şeyimizden fedakarlık ederek çalıştık. Bu makamlarda olmak camianın tüm yıldırımlarına paratoner olmaktır. Bu makamlarda olmak, camianın yağmuruna, fırtınasına siper olmaktır" dedi.
Yapılacak seçimde görev istemediğini ifade eden Aşut, "Ailemizi, işlerimizi, kendimizi ihmal ettik. Ama milletimiz için, Mersin için yapılan hizmetlerin manevi değeri bizi mutlu etti. Kötü sözleri duymadık, moral bozanlara kulak asmadık. Ama tüm bu olumsuz enerjiler bizden bir şeyler götürdü. Sonuçta insanız, makine değiliz. OSB ve MTSO'ya ayırdığımız zamanın onda birini işimize ayırmadık. Bu konuda kardeşlerimden bile sitem aldım. Odamızın Meclisinden yönetimine ve çalışanlarına kadar kendi ailemle ilgilenmediğim kadar ilgilendim, yanlarında oldum ve bunu da mutlulukla yaptım. Ama bu süreçte çok ama çok yıprandım. Ailem, işim, şirketim, sağlığım yıprandı" diye konuştu.
Mersin ile gurur duyduğunu ancak, bazı büyük kurumların kentte sahip çıkamadıklarından yakınan Aşut, şunları söyledi:
"Bu kentin kurumları ve dinamiklerine 'Biz birbirimizin rakibi değil, tamamlayıcısıyız' ruhunu veremedik. Ne yazık ki bunu başaramadık. Bu birliğin öneminin ne olduğunu bilmeyen bazı küçük ruhlu kişiler ise bu rekabeti çok güzel kullandı. Acı olan şey ise kentin önemli kurumları bu küçük ruhlu kişilere daha çok prim verdi. Herkes birbirinin küçük çıkarları için, herkes bugünü kurtarmak için Mersin'in geleceğini yok saydı. Herkes Mersin tarihinde layık olduğu yeri alacaktır."

Aday olmama kararını tek başını almadığını dile getiren Aşut, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu karar da bir korkunun, pes edişin veya başka bir yorgunluk veya yılgınlığın sonucu değildir. Ben makamları 'vazgeçilmez' gören bir kişi olmadım. Şu kısa ömrümde, kentim ve iş camiası için görevimi yaptığıma inanıyorum. Memlekete hizmet etmek için koltuğa gerek yok. Görev aldığım her kurum benim için kutsaldır ve değerlidir ama ben bu makamlarla Şerafettin Aşut olmadım; Şerafettin Aşut olduğum için bu gönüllü hizmetlerde yer aldım. Nefes aldığım sürece, önce kentimin sonra da ülkemin ekonomisinin ileriye gitmesi için çaba sarf edeceğim. Benim için bu onurlu kurumda Yönetim Kurulu Başkanı olmanın onuru ve gurur ne ise MTSO'nun sıradan bir üyesi olmanın onuru da aynı şeydir. Bizim camiamız bir hiyerarşi camiası değildir. Ben her zaman bu ruhla ve bu felsefe ile bir nefer gibi çalıştım. Başkanlık yaptım ama başkanlık taslamadım."

MERSİN, (DHA)
ME(ME/EŞ)(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!