Mozart artık Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Mozart artık Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 1999 00:00

Haberin Devamı

Tarihi Topkapı Sarayı'nın çok özel bölümlerinin bir film ekibine ilk defa açıldığı ‘‘Mozart In Turkey’’ filminin Londra'daki muhteşem galasını dünya basınından yalnız Hürriyet izledi.

Mozart'ın ünlü ‘‘Saray'dan Kız Kaçırma’’ operasını konu olan ve çekimleri geçtiğimiz Haziran ayında İstanbul'da yapılan, 'Mozart In Turkey- Mozart Türkiye'de'' filminin galası geçtiğimiz hafta Londra'da yapıldı.

Başbakanlık Özel Fonu ve İstanbul Stock Exchange'in katkılarıyla gerçekleştirilen filmin açılış galasına, Piccadily semtindeki BAFTA (İngiliz Akademi Film ve Televizyon Sanatı) salonunu dolduran yüzlerce kişi yoğun ilgi gösterdi. Mozart'ın ünlü, ‘‘Saray'dan Kız Kaçırma’’ operası üzerine kurulan ‘‘Mozart In Turkey’’ filminin baş kadın karakteri Konstanze'yi canlandıran opera sanatçısı Yelda Kodallı ise, oyun gücü ve üstün ses tonuyla dakikalarca alkışlandı.

OPERACILAR ROL ALDI

Opera yönetmeni olan Elijah Moshinsky'nin yönettiği opera filminin yapımını ise İngiliz Mick Csaky üstlendi. Amerikan, İngiliz, Fransız, İtalyan ve Türk opera sanatçılarının oynadığı, ‘‘Mozart In Türkey’’ filmi yıllardır seslerini opera sahnelerinde kullanan sanatçıların da kamera önündeki ilk deneyimi oldu. Tarihi Topkapı Sarayı'nın çok özel bölümlerinin bir film ekibine ilk defa açılarak çekimlerin yapıldığı 90 dakikalık film, Mozart'ın gizemli operasını İstanbul'un büyüleyici güzelliğiyle birleştirip sinema severlere sundu.

250 kişilik film ekibi toplam 6.5 milyon dolara mal olan ve dört hafta süren çekimlerde, İstanbul'a aşık olduklarını vurgularken filmin gösterime girdiği anda dünya sinema severinden tam puan alacağını vurguladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!