Motörhead'in solisti Lemmy Kilmister hayatını kaybetti | Lemmy Kilmister kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Motörheadin solisti Lemmy Kilmister hayatını kaybetti | Lemmy Kilmister kimdir
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 10:33

Rock müziğinin efsane ismi, İngiliz heavy metal grubu Motörhead'in kurucusu, bas gitarist ve solist Lemmy Kilmister hayatını kaybetti. 70 yaşında hayata gözlerini yuman Lemmy Kilmister kimdir?

Haberin Devamı

Gerçek adı Ian Fraser Kilmister olan ve ‘Lemmy’ ismiyle tanınan 70 yaşındaki Kilmister, ABD’nin Los Angeles kentinde, kanser nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayata gözlerini yumdu.

LEMMY KİLMİSTER KİMDİR?

Lemmy, 24 Aralık 1945 tarihinde dünyaya gelen İngiliz müzisyendir.

Motörhead adlı heavy metal grubunun kurucusudur. Köklerine sadık ve her İngiliz gibi gelenekçi olan Lemmy Kilmister, bundan 30 yıl önce oldukça sıradışı olan müzik tarzı ile metal müziğin gelişmesinde önemli katkılar sağlamıştır. Venom, Destruction ve Sodom gibi dünyaca tanından dev isimlerin (Slayer/Metallica/Cronos/Venom, Schmier/Destruction, Tom Angelripper/Sodom) ilham kaynağı olmuştur. ACDC, Black Sabbath, Ramones gibi 1. nesil Rock'N'Roll gruplarından biri olan Motörhead'i kurmuş ve Motörhead adı altında 24 albüm çıkarmıştır. 2010′da çıkmış olan ‘Lemmy the Movie’ filminde kendisi anlatmıştır.

MOTÖRHEAD 

Haberin Devamı

Motörhead, 1975 yılında Bas gitarist, solist ve besteci Lemmy Kilmister tarafından kurulan İngiliz heavy metal grubudur.

MOTÖRHEAD NE DEMEK?

İngilizce argoda Motorhead, amfetamin kullanan kişi anlamındadır.

MOTÖRHEAD NASIL KURULDU?

Lemmy 1975 yılında Kanada sınırı üzerinde kokain taşıması nedeniyle 5 günlüğüne tutuklanır. Hawkwind bütün Kuzey Amerika turlarını iptal etmek zorunda kalır ve Lemmy gruptan kovulur. Lemmy, İngiltere'ye döndüğünde gitarda Larry Wallis, davulda Lucas Fox'un olduğu Motörhead'i kurarlar. Motörhead ise Lemmy'nin Hawkwind için yazdığı son şarkının ismidir.
Hawkwind'ın da bağlı olduğu United Artists ile anlaşırlar. Monmouth'daki Rockfield Stüdyoları'nda çalışmaya başlarlar. Fox'un yerine ise Phil "Philthy Animal" Taylor geçer.
Nisan 1977'de Taylor ve Clarke gruptan ayrılmadan önce Londra'daki Marquee Club'da veda konserini yapmaya karar verirler.Chiswick Records'tan Lemmy'nin de tanıdığı Ted Carroll'dan taşınabilir bir stüdyo getirip konseri kaydetmesini istediler. Carroll stüdyoyu Marquee Club'e getiremez ancak 2 günlüğüne albüm yapımcısı Speedy Keen ile Escape Stüdyoları'nda 1 adet single kaydetme teklifinde bulunur.
Grup bunu fırsat bilerek 1 single yerine hazırdaki 11 şarkılarını kaydeder. Carroll biraz daha süre verir ve grup Olympic Stüdyoları'nda 13 şarkılık 1 albüm hazırlar. Motörhead teklisi Haziran, Motörhead albümü ise Ağustos'da yayınlanır.

ACE OF SPADES

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!