Mordoğan'da huzurevi açtı

Güncelleme Tarihi:

Mordoğanda huzurevi açtı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2017 10:40

Mordoğan'da huzurevi açtı

Haberin Devamı

BİLGİSAYAR Mühendisi Alphan Çelikel, dedesi Kani Çelikel ile İzmir'in Karaburun ilçesine bağlı Mordoğan'da yaşlılar için sağlıklı yaşam ve yaş alma merkezi kurdu.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2016 yılında yaşlıların nüfusa oranı yüzde 8.3'e yükseldi. 6 milyon 651 bin 503 kişinin yaşlı olduğu kabul edilirken, huzurevi ve yaşlı bakım merkezleri sayıca yetersiz kalıyor. Yaşlıların kendi yaş aralığındakilerle zaman geçirmesi ve sağlıklı yaşam içerisinde olmaları için İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunu Alphan Çelikel, ata topraklarında büyüklerine sahip çıkma ve onlara yeni bir yaşam sunma yolunu seçti. Çelikel, dedesi Kani Çelikel ile Mordoğan'da yaşlılar için sağlıklı yaşam ve yaş alma merkezini hizmete açtı.

Aden Huzurevi'ni dedesinin "Doğduğum topraklara yatırım yapmak istiyorum" hayaliyle hayata geçiren Çelikel, "Nüfusumuz her geçen gün yaşlanıyor. Yaşlılarımız, kendi yaş gruplarıyla sosyal aktiviteler yapabilecekleri, sağlıklı bakılabilecekleri, ilaç ve yemek saatlerinin düzenli verileceği bir yaşam alanı istiyor. Büyükbabamın doğduğu topraklarda iz bırakma düşüncesinden yola çıkarak, huzurevi ve yaşlı bakım merkezi kurmak istedim" dedi.

"BÜYÜKANNEMİN BAKIMINI YAPIYORUZ"

Sağlık alanındaki deneyimlerini yaşlı bakımına da aktarmak istediğini kaydeden Çelikel, tesiste 24 saat sağlık personelinin bulunduğunu, fizyoterapi, tıbbi ekipman desteği, doktor takibinde palyatif bakım da sunduklarını söyledi. Çelikel, "Büyükannem son dönem Alzheimer hastası, bakımı da burada yapılıyor. Büyükbabam da her gün ziyaret ediyor. Burada merkezimize konuk olan yaşlılarımızla sohbetler yapıyoruz. Yürüyüşler gerçekleştiriyoruz. Sosyal hizmet uzmanlarımızın kontrolünde yorucu olmayan ama eğlendirici aktivitelere katılıyorlar. Kendi yaş gruplarından insanlarla bir arada olmak onları mutlu ediyor. Enerjileri yükseliyor. Şu ana kadar 5 milyon TL'lik yatırım yaptık. Yaşlılar üzerindeki olumlu etkisini gördükçe tesisi daha da geliştirmeyi planlıyorum. Yatırım miktarı önümüzdeki süreçte yükselecek. Dedemin doğum yeri olan Mordoğan'a yatırım yapabildiğimiz için ayrıca gururluyum" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!