Monopetra kayalıklarına yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi

Güncelleme Tarihi:

Monopetra kayalıklarına yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 11:37

Monopetra kayalıklarına yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi

Haberin Devamı

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ(DHA)- KIRKLARELİ Üniversitesi Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübü ile Doğaya Dönüş Derneği Trakya’nın doğal güzelliklerini tanıtmak için doğa yürüyüşü etkinliği düzenledi.

Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde bulunan Monopetra Kayalıklarına yürüyüş etkinliği için, su, yiyecek ve telsiz kontrolü yapıldıktan sonra rehberin komutu ile yürüyüşe başlanıldı. Yürüyüş başladıktan yaklaşık 3-3.5 km sonra rehberin kayın ormanı hakkında bilgilendirme yapıp ormanında bulunan ağaçların yaprak anatomilerinden bahsederek yürüyüşü etkili ve eğlenceli kıldı. Yürüyüş esnasında ormanda bulunun her çöp tanesi (sigara izmariti, cam, plastik, plastik ambalaj, alkol kutuları, peçete,şişe. vs)yürüyüşe katılanlar tarafından el birliği ile toplanıldı. Monopetra Kayaları yürüyüşü tamamlandıktan sonra katılımcılara seyahat esnasında yürüyüş istatistikleri açıklandı.

Yürüyüş sonrası Kırklareli Üniversitesi Doğa Sporları ve Dağcılık Kulübünden yapılan açıklamada, yürüyüşün amacı doğa ile vakit geçirmek,birlik beraberliği, dayanışmayı, paylaşmayı sağlamak, fiziksel ve psikolojik direnci arttırmak, çöp toplama ile çevre temizliğine dikkat vermek, bilgi aktarımı yapmak gibi olanakları etkin kılmak olduğu belirtilerek, bu doğrultuda amaca ulaşılarak başarılı bir yürüyüş gerçekleştirildiği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!