Mogan’da temizlik aralıkta başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Mogan’da temizlik aralıkta başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2016 15:56

Hürriyet Ankara’nın defalarca kirlilik ve balık ölümleriyle gündeme getirdiği Mogan Gölü’nün temizliği için aralık ayında gemilerin göle ineceğini söyleyen Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, “Gölün temizliğiyle ilgili herhangi bir sıkıntımız yok” dedi.

Haberin Devamı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın açıklamasını da hatırlatan Başkan Duruay, Gölbaşı İlçesi Koruma, Geliştirme ve Turizm Derneği (GÖLDER) tarafından düzenlenen toplantıda özetle şunları kaydetti: “Gölün temizliğiyle ilgili herhangi bir sıkıntımız yok. Biz, bakanlıkla 15 gün önce görüştüğümüzde aralık ayında gemilerin buraya indirileceğini söylediler. Bu proje, su temizliği konusunda dünyadaki en büyük ikinci proje. Avrupa'nın da en büyük iç su temizlik projesi.”  Konya Yolu projesinin de en yakın zamanda faaliyete geçeceğini kaydeden Başkan Duruay, Karayolları ile imzalanan protokollerin bakanlığa ulaştırıldığını, kısa sürede Konya Yolu projesinin de tamamlanacağını söyledi. 

Mogan’da temizlik aralıkta başlıyor

SEVGİ ÇİÇEĞİ’NE ÖZEL ALAN

Haberin Devamı

Öte yandan Gölbaşı Belediyesi tarafından Eymir Mahallesi Tema Parkı yanında bulunan 3 bin metrekare alana sevgi çiçeği tohum ekim alanı oluşturuldu. Tel örgüyle çevrilen alandaki toprak, özel bir çalışma yapılarak sevgi çiçeğinin yaşayabileceği bir yer haline getirildi.
Belediye Başkanı Fatih Duruay de tohum ekim çalışmasına katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!