Modern Camide engelsiz ibadet

Güncelleme Tarihi:

Modern Camide engelsiz ibadet
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2018 14:40

Modern Camide engelsiz ibadet

Haberin Devamı

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA) –BURSA’nın İnegöl ilçesi Hasanpaşa Mahallesi'nde halk tarafından yaptırılarak hizmete açılan camiye, yaşlılar ve engellilerin ibadetlerini rahatlıkla yapabilmelerinin sağlanması amacıyla modern asansör sistemi kuruldu. İnegöl’deki camilerde ilk olan bu hizmeti kazandıran Cami Derneği, yaşlıların ve engellilerin büyük beğenisini kazandı. Asansörle birlikte camide cemaat sayısında artışın gözlendiği bildirildi.

Mahalle halkının destekleriyle Hasanpaşa Cami Yaşatma Derneği tarafından 2006 yılında yapılarak 11 yıldan bu yana ibadete açık olan 3 katlı Hasanpaşa Mahallesi camisine bu yıl bir hizmet daha kazandırıldı. Mahallede yaşlı oranının artması nedeniyle 700 kişi kapasiteli 3 katlı caminin her katına yaşlıların ve engellilerin rahatlıkla çıkabilmesi için asansör monte edildi. İnegöl’de camilerde ilk olan asansör hizmetiyle engeli bulunan cemaat, caminin istediği katında ibadetini yapabiliyor.

CEMAAT ARTTI

Hasanpaşa Mahallesi Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Gümüştekin, Türkiye’nin çeşitli kurum ve kuruluşlarında engellilerin rahatlıkla ulaşabilmeleri için gerekli önlemler alındığını belirterek, “Bizlerde mahal sakinleri olarak, cami de ibadet yapmakta zorlanan cemaatimiz için bir çalışma yaptık. Mahalle sakinlerimiz aramızda topladığımız paralarla camimizin 3. Katına kadar ulaşmak isteyen engelli ve yaşlı cemaatimiz için asansör sistemi kurduk. Camimizin 3. Katına yaşlı olan bayanlarımız, ikinci katında ise erkek cemaatimiz kullanıyor. Kadın ve erkek engelli veya yaşlılarımızın kolaylıkla ibadetlerini yapabilmeleri için kurduğumuz asansör sistemi onların hoşuna gitti. Camiye gelen engelli ve yaşlı cemaat sayımızda da artış gözlendi. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

İNEGÖL’DE İLK

Hasanpaşa Mahallesi Muhtarı Suat Karakaya ise, “Camimizin ikinci katına çıkamayan cemaatimiz vardı. Mahalle sakinleriyle birlikte kendi aramızda para topladık. 35 bin liraya yakın parayla bu asansörü yaptırdık. İhtiyaç olduğu için bu asansör sistemi yapıldı. Yaşlılarımız camimizin ikinci veya üçüncü katına rahatlıkla çıkabiliyorlar artık. Bu hizmeti çok beğendiler. İnegöl’de ilk olan bir hizmet bu. İlk olarak bizim mahallemizdeki camimizde olması bizim içinde büyük onur. Engelsiz bir cami haline geldi. Yürümekte zorlanan veya engelli olan vatandaşlarımız asansör sistemiyle kolaylıkla camimizde ibadetlerini yapabilecekler artık. Bu sistemini tüm cami cemaatine örnek olmasını temenni ediyoruz. Gönlümüz ister ki tüm camilerimizde asansör sistemi olsa. Hayırlı olsun” dedi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!