Modelcilere 7 bin metrekarelik park

Güncelleme Tarihi:

Modelcilere 7 bin metrekarelik park
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2016 16:37

Çankaya Belediyesi’nin İlkbahar Mahallesi’nde model uçak tutkunları için inşa ettiği Vecihi Hürkuş Planör Uçuş Parkı açıldı. Model uçaklarını uçurmak isteyenlere hizmet verecek parkta, uçak imalatı da yapılacak.

Haberin Devamı

Türk havacılık tarihinin önemli isimlerinden biri olan, ilk uçak tasarım ve üreticisi Vecihi Hürkuş anısına Çankaya Belediyesi tarafından yapılan park, model uçak tutkunlarının adresi olacak. Çankaya İlkbahar Mahallesi’nde yapılan Vecihi Hürkuş Planör Uçuş Parkı’nın açılışı, törenle gerçekleştirildi. Parkın açılışına CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Hava Tuğgeneral Atilla Yurttaş, Türk Hava Kurumu Genel Sekreteri Salim Kaya, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve model uçak tutkunları katıldı. Törende konuşan Taşdelen, parkın uluslararası standartlara uygun olarak yapıldığını belirtti. “Havacılık konusunda eksik olan bir hizmeti vatandaşlara sunmak için bu parkı açtık” diye konuşan Taşdelen, parkta model uçakların hem yapılacağını hem de uçurulacağını söyledi. Vecihi Hürkuş’un hem Kurtuluş Savaşı’nın hem de bu ülkenin yeniden kuruluşu için verilen savaşın kahramanlarından biri olduğunu belirten Taşdelen, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

‘ÜLKESİ İÇİN MÜCADELE ETTİ’

“Savaşlarda ülkesi için mücadele eden ve ülkesinin savaşlarda çaresiz kalmaması için halkını eğiten bir direnişçinin portresini tekrar halkımızın ve ülkemizin gündemine getiriyoruz. Atatürk’ün en büyük ideali, kendi kendine yeten bir ülke inşa etmekti. Çünkü ancak böyle bir ülke bağımsız ve özgür kalabilir. Bugün yaşadığımız sorunlar Atatürk’ün devrimci dehasının ne kadar önemli ve gerçekçi olduğunu ortaya koymaktadır. İşte Vecihi Hürkuş, bu ülkenin kendi uçağını yapmasının gereğine inanmış ve bunu en zorlu koşullarda başarmış biridir.”

GÖSTERİYLE AÇILDI

Açılış törenine katılan Ankara Model Uçak Kulübü Başkanı İsmail Yücel ve Türk Hava Kurumu Genel Sekreteri Salim Kaya, Taşdelen’e teşekkür plaketi sundu. Tayyareci Vecihi Hürkuş Derneği Başkanı Bahadır Gürer ise parka Hürkuş’un adının verilmesinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirerek, “Tarihimizin kahramanlarından birinin adını yaşattığınız için çok teşekkür ediyorum.” dedi. Parkın açılışının ardından Melih Ulupınar ve Okan Çindemir tarafından model uçak gösterisi sunuldu. Vecihi Hürkuş Planör Uçuş Parkı’nın açılışına katılan Çankaya Evleri’nin minik kursiyerleri de, hobi havacılık bölümünde, atıklardan uçak yaptı.

Haberin Devamı

YENİ BİR TEMA PARK

Çankaya Belediyesi tarafından hizmete açılan Vecihi Hürkuş Planör Uçuş Parkı, Başkentte yeni bir tema park olarak hizmet verecek. 7 bin metrekare alana kurulu park içinde 100x10 metre genişliğinde asfalt uçak pisti, apron alanı, güvenlik amaçlı kafes tel çit içerisinde bulunan tribün ve şarj destek üniteleri bulunuyor. Ayrıca model uçak kullanıcıları için tamirat masaları ile eğitim ve etkinlik konteyneri de parkta yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!