Mobilyacıların sorunlarını dinledi

Güncelleme Tarihi:

Mobilyacıların sorunlarını dinledi
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2018 11:35

Mobilyacıların sorunlarını dinledi

Haberin Devamı

İZMİR Ticaret Odası (İTO) başkan adayı Mahmut Özgener, İzmir’in 15 yıl öncesine kadar Türkiye’nin mobilya merkezi olduğunu hatırlatarak, sorunlarının çözülmesiyle gelecek yıllarda kentin üretim ve tasarım da iddialı olabileceğini söyledi.

İTO başkan adayı Mahmut Özgener, Gaziemir’deki fuarizmir alanında düzenlenen Uluslararası İzmir Mobilya Fuarı’nı (MODEKO) ziyaret ederek firma temsilcileriyle buluştu. Mobilya sektörünün sanayi sitesi, lojistik ve ara eleman gibi sıkıntıları bulunduğunu söyleyen Özgener, bu sorunların çözülmesi durumunda İzmir'in gelecek 10 yılda mobilya üretim üssü olabileceğini, tasarımda da iddiasını ortaya koyabileceğini ifade ettti. Karabağlar'daki mobilyacılar sanayi sitesinin yetersiz kaldığını anlatan Özgener, derme çatma atölyelerden çıkıp teknolojik yatırımların önünün açılmasını şart koştu. Sektörün, ihracatı geliştirmek ve katma değerli üretime yönelmek için çeşitli desteklere ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Özgener, tasarım konusunda da İzmir’in önemli bir konumda olduğunu vurguladı. Üniversiteler ile işbirliği yaparak başta yeni tasarımcılar olmak üzere üretime yönelik kurslar da düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Özgener şöyle konuştu:

"Maalesef sektörde yeterli kalfa ve çırak yetişmiyor. Üretimin haricinde lojistik ve nakliye konularında da sıkıntılar var. Şu anda firmalar kendi imkanlarıyla nakliye işlerini hallediyor. Bu durum, Türkiye’nin uzak noktalarına ulaşılmasını zorlaştırıyor. Aynı güzergahta bulunan birbirinden farklı müşterilerin yüklerini, aynı kamyon, kamyonet veya tır ile taşıma olanağı sunan parsiyel taşıma yöntemi için lojistik firmalarıyla işbirliği yapılmalı. Böylece Türkiye’nin her yerine mobilya gönderilebilir."

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!