Mobilya ihracatçısı dünyada ilk 10’a girmeyi hedefliyor

Güncelleme Tarihi:

Mobilya ihracatçısı dünyada ilk 10’a girmeyi hedefliyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2011 00:00

TOBB Türkiye Mobilya Sektör Meclisi Başkanı ve Doğtaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Türkiye’nin 2023’te dünyanın en büyük 10’uncu mobilya ihracatçısı ülke olacağını açıkladı.

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Mobilya Sektör Meclisi Başkanı ve Doğtaş Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Türkiye’nin 2023’te dünyanın en büyük 10’uncu mobilya ihracatçısı ülke olacağını açıkladı. Doğan yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin mobilya sektörü olarak şu anda dünyada 22’nci sırada yer aldığını ifade ederek, geçen yıl yaklaşık 1.5 milyar dolar olan Türkiye’nin mobilya ihracatının bu yıl 1.8 milyar dolar ile kapatılacağını söyledi.

10 milyar dolar

Dünyada 130 milyar dolarlık mobilya ihracatı yapıdığını ifade eden Doğan, “Sektör olarak özellikle markalaşan firmalarımızın dünya pazarlarına da hitap etmesi, hükümetin verdiği Turqualty destekleri ile sektörümüz daha da büyüyecektir. 2023 yılında konulan hedeflerde biz de mobilya sektörü olarak kendimize 10 milyar dolarlık bir hedef koyduk.

Söz sahibi olacağız

Bu 10 milyar dolarlık ihracat hedefimiz ile 2023 yılında, dünyanın en büyük 10’uncu ekonomisi olmayı hedefleyen ülkemiz gibi biz de dünyanın en büyük 10’uncu mobilya ihracatçısı olacağız” dedi. Doğan, Türkiye’nin şu an dünyanın en büyük mobilya ihracatçıları olan Çin, İtalya, ABD, Almanya, Polonya, Kanada, Meksika ve Fransa’dan sonra dünyada söz sahibi olacağını dile getirdi.

Bakanlık yeni logosunu buldu

HAZİRAN ayındaki Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından kurulan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın logosu belli oldu. Anka Kuşunu andıran logoyu, Bakanlığın açtığı logo yarışmasına Rize’nin Ardeşen ilçesinden katılan ve birinci olan Teknoloji-Tasarım öğretmeni Mustafa Topaloğlu tasarladı. Ödüllü logo yarışmasına Türkiye genelinden 859 başvuru oldu.

Yarışmada, Rize’nin Ardeşen ilçesinde Teknoloji-Tasarım öğretmenliği yapan Mustafa Topaloğlu’nun tasarladığı logo birinci seçildi. Kendisine birincilik getiren logo sayesinde 10 bin liralık ödülün de sahibi olan Topaloğlu’na ödülü hafta başında verilecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Anka kuşunu andıran logosu üç renkli üç objeden oluşuyor. Logodaki turuncu renk şehirleri simgelerken, yeşil renk çevreyi, mavi renk ise gökyüzünü ve denizi temsil ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!