MİT’çileri soruşturma

Güncelleme Tarihi:

MİT’çileri soruşturma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2012 00:00

Devrimci Karargâh örgütüne yönelik etüt çalışmasını hazırlayan dönemin İstanbul MİT Bölge Başkanı ve MİT görevlileri hakkında soruşturma izni verilmediğine dair yazının altında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın imzasının yanı sıra sürpriz bir ismin daha imzası yer aldı.

Haberin Devamı

KCK soruşturması kapsamında hakkında soruşturma izni istenen MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın, etüt çalışmasını hazırlayan MİT görevlileri hakkında soruşturma izni verilmemesi yönünde görüş bildirdiği ortaya çıktı. Fidan’ın imzası ile gönderilen 2 sayfalık yazı aynı gün Başbakan tarafından soruşturma izni verilmediğine dair imzalandı. Soruşturma izni verilmemesi üzerine savcılık da inceleme yapılmasına yer olmadığına karar vermişti.
AVUKATLARDAN SUÇ DUYURUSU
İstanbul MİT Bölge Başkanlığı’nca Devrimci Karargâh örgütüne yönelik hazırlanan 17 Mart 2011 tarihli 102 sayfalık etüt çalışmasında ismi geçen avukatlar Ercan Kanar, Gülizar Tuncer, Özcan Kılıç, Sinan Varlık, 29 Mart 2012’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık da Başbakanlık’tan soruşturma izni istedi. Soruşturma dosyasını inceleyen MİT Müsteşarlığı, hazırladığı 2 sayfalık “gizli” ibareli yazıyı Başbakan Erdoğan’a sundu. Altında MİT Müsteşarı Fidan’ın imzası olan yazıda, Devrimci Karargâh’a yönelik bilgiler derleyebilmek ve örgüt ileri gelenlerinin ele geçirilmesini sağlamak amacıyla bir çalışma başlatıldığı ve hazırlanan etüdün 17 Mart 2011’de İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürü Yurt Atayün’e dış makam notu olarak elden teslim edildiği belirtildi.        

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!