Minik raketlerden süper başlangıç

Güncelleme Tarihi:

Minik raketlerden süper başlangıç
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2012 00:00

AVRUPA 12 Yaş Altı Takımlar Tenis Şampiyonası, Ankara’da başladı. Ankara Tenis Kulübü kortlarında yapılan ve 8 ülkenin katıldığı şampiyonada A Grubu’nda Slovenya, Bulgaristan, İngiltere ve Almanya, B Grubu’nda ise Türkiye, Belarus, Bosna ve Belçika yer aldı.

Haberin Devamı

Kuzey Çekirge, Berke Eser Coşkun, Emir Erben ve Yankı Erel’den oluşan milli takım, ilk gün maçlarında Belçika’yı ve Bosna’yı 3-0’lık sonuçlarla mağlup ederken, Belarus’a ise 2-1 kaybetti. Grubunu ikinci sırada tamamlayan Türkiye, A Grubu’nu ilk sırada bitiren Almanya ile mücadele edecek.
Türkiye geçen sene bu turnuvada üçüncü olup bronz madalya almıştı.

Söz sahibi olmaya başladık

Bu seneki turnuvada altın madalya hedefi ile yola çıktıklarını söyleyen 12 yaş altı tenis milli takım antrenörü Hakan Diler, “Türkiye teniste artık söz sahibi ülkelerden birisi olmaya başlamıştır. 18 yaş altı her kategoride şampiyonluklar ve madalyalar kazanıyoruz. Türkiye Tenis Federasyonu’nun, tüm antrenörlerin ve tabi ki tüm sporcularımız özverili çalışmaları sayesinde gelecekte çok daha iyi noktalarda olacağımıza, uluslar arası turnuvalarda şampiyonluklar yaşayacağımız inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Hedefimiz olimpiyatlar

Türkiye’de tenisi pahalı ve elit kesimlerin sporu olmaktan çıkarıp tabana yaydıklarını ve bunun meyvelerini de almaya başladıklarını kaydeden Türkiye Tenis Federasyonu Başkan Vekili Cengiz Durmuş, “Türkiye’de mevcut eğitim sistemi sporu desteklemediği halde özverili çalışmalarımız sayesinde tenisi tüm halkımıza tanıtmayı başardık. Bunun meyvelerini de almaya başladık. Ancak asıl hedefimiz 2016 ve 2020 olimpiyat oyunlarında teniste Türkiye’yi temsil etmek ve madalyalar kazanmak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!