Minik polisler görev başında

Güncelleme Tarihi:

Minik polisler görev başında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 01:15

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi, Başkentli yayaları bilinçlendirmek amacıyla Kızılay’da ortak bir etkinlik düzenledi.

Haberin Devamı

Trafik polisi üniformalı meclis üyesi 12 çocuk, ellerindeki megafon ve ‘dur-geç’ yazılı uyarı levhalarıyla Kızılay meydanındaki yayaları yönlendirdi. Çocuklar bir yandan da, yayalara Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Eğitim Büro Amirliği tarafından hazırlanan soruları yöneltti. Soruları doğru yanıtlayan yayalara minik polisler tarafından üzerine gülen yüz ikonu yapıştırılmış elma; bilemeyenlere ise üzerine asık suratlı yüz ikonu yapıştırılmış limon verildi. Minik trafik polisleri daha sonra trafik polisleriyle birlikte Kızılay Kavşağı’na geçerek, yolun karşısına geçmek için kaldırımda bekleyen yayalara, güvenli geçiş yönünde uyarılarda bulundu.

YÜZDE 90 YANLIŞ CEVAP

Etkinliğin amacının yayaları, güvenli yaya geçiş kuralları konusunda bilinçlendirmek olduğunu söyleyen Çocuk Meclisi Başkanı Ayşe Dilay Karakaya, şunları söyledi: “Burada yayalara sorular yönelterek, onları bilinçlendirmeye çalıştık. Sorularımızı bilenlere elma, bilemeyenlere ise limon verdik ve yaya kurallarını anlattık. Mecliste bu yönde eğitim alıyoruz ama bu etkinlik, bizim eğitimizin birinci kademesi. Yönelttiğimiz soruların cevabını, yüzde 90 oranında bilmiyorlar ve bu bizi çok üzüyor. Lütfen tüm yayalar, kuralları dikakte alsın. Trafikte yaya ölümlerinin çoğalmasını istemiyoruz.”

Haberin Devamı

YAYA ÖLÜMLERİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Yayaların karıştığı kazaların yüzde 90’ının güvenli geçiş yerlerinin kullanmamak veya uygun şekil ve zamanda kullanmamaktan kaynaklandığını belirten Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri ise şöyle konuştu:
“Müdürlüğümümüzün sorumluluk alanında yaşanan ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarında son aylarda yaşanan yaya kazalarındaki artışa dikkat çekmek adına böyle bir çalışma yaptık. Güvenli yaya geçiş kuralları konusunda eğitim verdiğimiz çocuklarımız, vatandaşlarımıza sorular yönelterek onları daha da bilinçlendirmeye çalıştı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!