Minik Arda'nın yardım çığlığı

Güncelleme Tarihi:

Minik Ardanın yardım çığlığı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 11:26

Minik Arda'nın yardım çığlığı

Haberin Devamı

Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS(Muğla), (DHA)- MARMARİS'te kalbinde delikle dünyaya gelen 5 yaşındaki Arda Efe, ameliyat masrafı için yetkililerin kendisine yardım etmesini istedi.
Marmaris'in Beldibi Mahallesi'nde bir apartmanın bodrum katında yaşayan anasınıfı öğrencisi Arda Efe'nin doğumundan 10 gün sonra kalbindeki delik farkedildi. Evlerde temizlik yapan 46 yaşındaki Yeter Soğanlılı ve ayrı yaşadığı, bir su firmasında çalışan baba 48 yaşındaki Bülent Efe, tüm olanakların oğullarını yaşatmak için seferber etti. Marmaris, Aydın ve İzmir'de birçok sağlık kuruluşunda kontrol edilen Arda Efe, 3 anjiyo ve 2 kalp ameliyatı geçirdi. Geçen hafta Ege Üniversitesi'nde yapılan tetiklerde doktorlar, Arda Efe'nin kalp kapakçıklarının değişmesi için acil ameliyat olması gerektiğini bildirdi. Baba Bülent Efe, şöyle dedi:
"Oğlumun tedavisi için yapılan harcamaların sigorta bir kısmını karşıladı. Marmaris, Aydın ve İzmir'de üniversite hastanelerine giderken ulaşım ve konaklama masraflarını cebimizden karşıladık. Hastanelerde kaldığımız süreçte işimi kaybettim. İzmir Ege Üniversitesi'nde yapılan son tetiklerde doktorlar oğlumun bir hafta içinde kalp kapakçıklarının değişmesi gerektiğini söyledi. Bu iki kalp kapakçığının İran'dan geldiğini ve 30 bin lira olduğu söylendi. 30 bin liranın 15 bin lirasını sigorta karşılıyor kalanı ise bizim ödememiz isteniyor. Başbakanlık makamına mektup yazdım ve 10 gün sonra Marmaris Kaymakamlığı'ndan gelerek yaptıkları inceleme sonrası sadece gıda ve ikinci el giyim eşyası yardımında bulundular. Belediye, siyasi parti ve kamu kurum kuruluşlarına gidip derdimi anlatmama rağmen tüm kapılar yüzüme kapandı. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan rica ediyorum, lütfen evladımı yaşatmak için el uzatın." 
"ÜZÜLDÜĞÜ ANDA KASILIYOR"
Oğlunun kalp krizi geçirmemesi için üzülmemesi gerektiğini kaydeden anne Yeter Soğanlılı, "Bir hafta içinde bu paranın İzmir'de Ege Üniversitesi'ne yatması ve oğlumun acil ameliyat olması gerekiyor. 15 bin lira parayı biz istemiyoruz, bizimle beraber gelsinler hastaneye parayı yatırsınlar. Her geçen gün oğlumun hayatta kalma riski azalıyor. Ana sınıfında, evde ve sokakta çocuğumun sürekli mutlu olması lazım. Üzüldüğü anda kızarıyor ve kasılıyor. Kalp krizi geçirme riski çok büyük. Bir anne olarak tek isteğim evladımın yaşaması" dedi.
Televizyonda izlediği çizgi filmin şarkısını söyleyen Arda Efe, "Cumhurbaşkanım bana yardım et iyileşmek istiyorum. İyileşip çok özlediğim askerdeki ağabeyimin yanına giderek sarılmak istiyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!