Mimarsinan parkında sessiz kitap okuma etkinliği yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Mimarsinan parkında sessiz kitap okuma etkinliği yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 15:48

Mimarsinan parkında sessiz kitap okuma etkinliği yapıldı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ’de 53’ncü Kütüphane Haftası kutlama çerçevesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü sessiz okuma etkinliği düzenlendi. Öğrencilere etkinlik sonrası kitap dağıtımı yapıldı.
Düzenlenen etkinlikte konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, "Kütüphane haftasında bir dizi etkinlik düzenledik. Hafta süresince amacımız kitap okuma alışkanlığı ve kitapları okuyucularla buluşturma gayreti içerisinde olacağız. Amacımız tamamen farkındalık oluşturmak, kamuoyunun dikkatini çekmek kitap okumayı sevdirmektir" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı yaptığı açıklamada, " Ülkemizde yüzde 31 vatandaşımız hiç kitap okumuyor. Böyle olunca Türkiye de kütüphane sayısı 1434 iken kahvehane sayısı 600 bin. Evvelden kahvehanelerin adı kıraathane idi. Kıraat Arapça kökenli bir kelime okuma evleri, okuma odaları anlamına geliyordu. Okuma evvelden bizde çok daha büyük bir kültürdü biz bu kültürü bir şekilde açık havada, kütüphanelerde, okullarımızda hatta böyle parklarda da okumak için böyle bir etkinliği düzenlemiş bulunuyoruz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!