Mimarlardan Başkan Arslan’a Ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Mimarlardan Başkan Arslan’a Ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 11:36

MİMARLIĞI DÜNYA STANDARTLARINDA BİR MESLEK HALİNE GETİRMEK VE NİTELİKLİ MİMARLIK YAPMAK AMACIYLA KURULAN İZMİR SERBEST MİMARLAR DERNEĞİ’NİN BAŞKANI SEVGİ MOLVA VE YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ÇİĞLİ BELEDİYE BAŞKANI HASAN ARSLAN’I ZİYARET ETTİ.

Mimarlığı dünya standartlarında bir meslek haline getirmek ve nitelikli mimarlık yapmak amacıyla kurulan İzmir Serbest Mimarlar Derneği’nin Başkanı Sevgi Molva ve yönetim kurulu üyeleri Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ı ziyaret etti.
Nitelikli ve etik mimarlık yapılması amacıyla tek çatı altında toplanan serbest mimarlar, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette dernek başkanı Selvi Molva, yönetim kurulu üyeleri Tamer Aksüt, Emre Kaynak ve Hüsamettin Özkaymakçı hazır bulundu. Çiğli ve kentin geneliyle ilgili mimari uygulamaların ve yasal düzenlemelerle ilgili konuların konuşulduğu ziyarette Çiğli’de uygulanacak kentsel dönüşüm projelerinin önemine değinildi.
MOLVA, “AMAÇ KALİTELİ MİMARLIK”
Dernek olarak tek amaçlarının kente kaliteli mimarlık kazandırılması olduğunu belirten Molva, “Belediyelerle ilişkilerimizi daha iyi bir noktaya taşımak istiyoruz. Kentimizi daha güzel bir hale getirmek ve dayanışma içinde olmayı hedefliyoruz. Hepimiz kendi dalımızda serbest mimarlarız ve uzun süre büro tecrübelerimiz var. Bu tecrübelerimizin kente yansımasını istiyoruz” dedi.
ARSLAN, “KENTSEL DÖNÜŞÜM GEREKLİ”
Başkan Arslan ise mimari anlamda gelişmekte olan Çiğli’de doğru kentsel dönüşüm projelerinin uygulanması ve bu uygulamaların da imar adaları üzerinden yapılması gerektiğini söyledi. Kentin doğru biçimde gelişimini önemsediklerini belirten Arslan, “Çiğlimizin bazı bölgeleri hızlı gelişim içinde. İmar planlarımızı hazırlıyoruz. Yasal düzenlemeler çerçevesinde ilçemize en iyisini sunmaya çalışıyoruz. Kentsel yenilemenin de doğru biçimde yapılması gerekiyor. Ancak bu durum halka iyi anlatılmalı. Uzlaşma kültürü oluşturulmalı” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!