Mimar Sinan'daki arazi için halkoylaması yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Mimar Sinandaki arazi için halkoylaması yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2018 13:10

Mimar Sinan'daki arazi için halkoylaması yapılacak

Haberin Devamı

AYDIN'ın gelişmeye devam eden mahallelerinden Mimar Sinan'daki Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait 31 bin metrekare arazinin geleceğine, Aydın halkının karar vereceği bildirildi.

Aydınlılar'ın, 8-16 Ocak tarihleri arasında Atatürk Kent Meydanı'na kurulacak çadırdaki sandıklarda arazinin geleceğiyle ilgili oy kullanarak, karar mekanizmasının içinde yer alacağı duyuruldu. Aydınlılar'ı 31 bin metrekarelik arazinin geleceğiyle ilgili oy kullanmaya davet eden CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Aydın'ı halkımızın istekleri doğrultusunda yönetiyoruz. Daha önce de çok kez yaptığımız gibi değerli bir arazimizin geleceğini Aydın halkına soracağız. Halkımız kendisine ait arazinin geleceğine kendisi karar verecek. Halkımız bizi seçse de biz yine de karar mekanizmasının en tepesinde onların olmasına özel önem veriyoruz. Çıkan sonuca göre projeyi hazırlayacağız ve kullanıma açacağız" diye konuştu.

Aydın'da daha önce 100 milyon liraya kamulaştırılan 177 dönümlük Aydın Tekstil Alanı ile 25 milyon liraya kamulaştırılan Kuşadası'ndaki TARİŞ Alanı için referanduma gidilmişti. Halkın oyları sonucu, Aydın Tekstil Alanı, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yeşil alan olarak projelendirilip, onaylandı. Halkoylamasından çıkan sonuca göre hazırlanan proje ilan edildi. Kuşadası TARİŞ alanı ile ilgili geçen 15, 16 ve 17 Nisan tarihlerinde yapılan halk oylamasının sonuçları ise açıklanmadı.

AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!