Milli Bilinç Ve Tarih Kültürü Gezileri Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Milli Bilinç Ve Tarih Kültürü Gezileri Değerlendirme Toplantısı Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2015 17:48

mİLLİ BİLİNÇ VE TARİHİ KÜLTÜREL TOPLANTISI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, “Milli Bilinç ve Tarih Kültürü Gezileri” kapsamında Çanakkale’ye düzenlediği gezilerin ardında değerlendirme toplantısı yaptı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de katıldığı toplantıda, geziye katılan engelli, yaşlı ve öğrenciler geziyle alakalı duygu ve düşüncelerini anlattı.
Kimisi gözyaşları içerisinde gezdiği yerleri anlatırken kimisi gezinin devamı istedi, kimisi ise Anadolu tarihinin daha iyi anlaşılması ve öğrenilmesi için Anadolu’daki tarihi yerlere de gezi düzenlenmesini istedi. Katılımcılar konuşmalarının sonunda gezinin düzenlenmesinde emeği geçen başta Fatma Şahin olmak üzere herkese teşekkür etti.
Şahin, Çetin Emeç Toplantı Salonu’ndaki değerlendirme toplantısının sonunda yaptığı konuşmada, ortak millet duygusunun ortak bir geçmiş gerektirdiğini söyledi.
Ortak millet olma duygusunun bizi diğer milletlerden farklı yapan bir duygu olduğunu vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:
“Konut, yol, yeşil alan yapma, altyapı, kanalizasyon bizim en önemli görev alanımız. Ama bizim en çok ihtiyacımız olan şey gönül yolları, ona çimento olmak. Aslında beraber yolculuğa çıkmak, yeni dostlukların, yeni arkadaşlıkların oluşmasın vesile oluyor. Çünkü o kadar hızlı yaşıyoruz ki herşeyi komşumuzu, dostumuzu, akrabamızı görme fırsatı bile zaman zaman olmuyor.”
Türkiye’nin Cumhuriyet’in 100. yılında dünyanın 10’uncu büyük ekonomisi olmak istediğini hatırlatan Şahin, bunu inanmış, birbirini seven insanlar topluluğunun başarabileceğine işaret etti.
Gencin, yaşlıyı, engelliyi, engelsizin anladığı kaynaştırma ortamlarının sağlanması gerektiğinin altını çizen Şahin, bu tür organizasyonların buna vesile olacağını kaydetti.
Anadolu’nun yaşayan bir müze ve büyük bir kültür havzası olduğuna vurgu yapan Şahin, “İki milyona yakın Gaziantep’te hem bugün yaşadığımız coğrafya, hem tarihimiz hem bu duygularla geleceğe gitmemiz açısından bizim üzerimizde çok büyük bir emanet ve sorumluluk var. Çocuklarımızın bizden daha iyi yaşayacağı birliğimizi, dirliğimizi, dayanışmamızı, kardeşliğimizi güçlendirdiğimiz bir dünya barışı için hepimize düşen çok iş var” dedi.
Konuşmaların ardından öğrenciler, Çanakkale gezisi esnasında aldıkları hediyeyi Fatma Şahin’e takdim etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!