Milletvekilleri, gıda bankacılığı için Hatay'da

Güncelleme Tarihi:

Milletvekilleri, gıda bankacılığı için Hatayda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2017 13:22

Milletvekilleri, gıda bankacılığı için Hatay'da

Haberin Devamı

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dilekçe Komisyonu bünyesinde, ihtiyaç sahiplerine yardım için kurulan Gıda Bankacılığı Uygulamasının Araştırılması ve Yaygınlaştırılmasını İnceleme Alt Komisyonu üyeleri, Hatay Valisi Erdal Ata’yı ziyaret etti.
Ziyarete Dilekçe Komisyonu Başkanı İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik ile Vali Yardımcıları Erol Özkan ve Mahmut Hersanlıoğlu katıldı. Dilekçe Komisyonu Başkanı Belma Satır yaptığı açıklamada, gıda bankacılığı ile hem israfı önlenmeyi hem de ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmayı amaçladıklarını belirterek, şu açıklamayı yaptı:
"Uygulamadaki örneklerini araştırdık. Mali müşavirler ve muhasebecilerle toplantılar yaptık. Gıda bankacılığı konusunda dini ritüellerimiz nelerdir bunlarla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığını dinledik. Yerinde incelemelerde önce Gaziantep’ten başladık. Eskişehir’e gittik. Üçüncü olarak Adana’da biraz çalıştık. Bugün de Hatay’dayız. Hatay, Suriyeli misafirlerimizin çok yoğun bulunduğu ve hiçbir sosyal krizin yaşanmadığı bir ilimiz."
Daha sonra Valilik Tayfur Sökmen Toplantı Salonu'nda ilgili kurumlar tarafından gıda bankacılığı konusunda sunum yapıldı.

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!