Milletvekili Tüzün Mazbatasını Aldı

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili Tüzün Mazbatasını Aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 17:28

MAZBATA TÜZÜN VE EŞİ

1 Kasım seçimlerinde 26’ncı dönem milletvekili seçilen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün mazbatasını aldı.
CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, mazbatasını Bilecik Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahiner’in eşi Bilecik Adliyesi Hakimesi ve İlçe Seçim Kurulu Başkanı olan Arzu Özkan Şahiner’in elinden aldı. CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanlığı binası önünden toplanan partililer ile birlikte Bilecik Adliye binasına yürüyen CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün’e, eşi Aysel Tüzün, CHP Bilecik İl Başkanı Şinasi Çetinkaya, Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, il ve belediye meclis üyeleri, ve çok sayıda partili eşlik etti.
“7 HAZİRAN DA Kİ SEÇİMLERDEN SONRA TAKTIĞIM ROZETİ ASLINDA ÇIKARMAMIŞTIM”
Mazbatasını İlçe Seçim Kurulu Başkanı olan Arzu Özkan Şahiner’in elinden alan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, 1 Kasım seçim sonuçlarının tescil edilmesi ardından mazbatasını aldığını belirtti. Tüzün, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi teşkilatı olarak öncelikle sandığa katılan oy veren, emek harcayan, bütün hemşehrilerime huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Aynı zaman da Bilecik’imizdeki bütün siyasi partilerimizin birbirini kırmadan, üzmeden, hakaret etmeden, seviyeli bir biçim de seçim kampanyası gerçekleştirdikleri için bütün siyasi partilere ve onların adaylarına huzurunuzda teşekkür ediyorum. Demokrasimizin en güzel tarafı bu. Ben AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir Eldemir beyi de tebrik ediyorum. Onunda 4 yıl süreyle parlamento da ve görev yaptığımız süre içerisinde Bilecik için ve Türkiye’miz için yapılması gereken ne varsa katkı ve destek vermeye hazırız. Ben 7 Haziran da ki seçimlerden sonra taktığım rozeti aslında çıkartmamıştım. Halkımız bunu tescillendirdi. Halkımızın bize verdiği bu emaneti en iyi şekilde bunu koruyacağıma muhafaza edeceğime, yüzünüzü kızartmamaya huzurunuz da bir kez daha söz veriyorum” dedi.
“81 İL İÇERİSİNDE YÜZDE ALTI ORANLA OYUNU EN FAZLA ARTIRAN İL BİLECİK”
1 Kasım’da vatandaşlık görevlerini yerine getirmek için sandığa gittiklerini anlatan Tüzün, sözlerine şöyle devam etti.
“Bu sandık aslında hem demokrasi adına hem Bilecik’imiz adına, hem de ülkemiz adına çok sorgulanması gereken bu sorundan da geçmişte kendine aynı saygı olması gereken anlayışla karşı karşıya geldik. Aslında ülkemiz 7 Haziran’daki seçimlerde kararını vermişti. Ama bu kararı iyi okuyamayanlar, bu kararı iyi algılayamadıkları için bir kez daha seçim durumuna gelindi. Bilecik’te Türkiye’de hep hayır anlayışıyla siyaset yapmak isteyenlere 1 Kasım’da halkımız gerekli cevabı verdi. Cumhuriyet Halk Partisinin oyunu arttıran ve koruyan tek siyasi parti. Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Teşkilatı olarak 81 İl içerisinde yüzde altı oranla artan ve oyunu en fazla artıran il Bilecik’tir. Bilecik 1’inci sırada Artvin 2’inci sırada şeklinde sıralanıyor. Biz sadece ana muhalefet partisinin görevini yerine getirirken iktidar partisinin olumlu yaptıklarının da yanında olup sadece AKP ile değil diğer partilerinde onların iktidar partisiyle iş birliği yapma alanındaki görev de her zaman Cumhuriyet Halk Partisine düşecek. İşimiz zor, ama inanıyorum ki seçilen Bilecik milletvekilimizle birlikte ilimizin ve ülkemizin sorunlarını çözmek milletimizin sorunlarını çözme noktasında gerçekten yakışır bir katkı içerisinde destek vereceğimize inanmanızı istiyorum. Bu parlamento döneminde kazanan Bilecik ve Türkiye olacak. Cumhuriyet Halk Partisine oy veren oy vermeyen bütün hemşehrilerime şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Biz 46 bin oy değil 132 bin oy aldık kabul ediyoruz ve bütün Bilecik’in Milletvekili olmaya katkı ve destek vereceğiz huzurunuzda bunun sözünü veriyorum” ifadelerine yer verdi.
Konuşanın artından mazbatasını alan Tüzün ve partililer hatıra fotoğrafı çektirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!