Milletvekili Şevkin: Ekonomik kriz, vatandaşın belini büküyor

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili Şevkin: Ekonomik kriz, vatandaşın belini büküyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2018 17:37

Milletvekili Şevkin: Ekonomik kriz, vatandaşın belini büküyor

Haberin Devamı

 


ADANA, (DHA) - CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Adana'nın üreten değil tüketen bir kent haline getirildiğini vurguladı.
Milletvekili Müzeyyen Şevkin, ekonomik kriz nedeniyle kontak kapatma noktasına gelen nakliyecilerle görüştü. Şevkin, Adana Nakliyeciler Sitesi'nde bir araya geldiği esnaflarla uzun süren görüşmenin ardından sorunu TBMM çatısı altında da dile getireceğinin sözünü verdi.
Adana Nakliyeciler Derneği Başkanı İzzettin Turgut, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte iş sıkıntısı yaşayan ve sitede beklemeye koyulan esnafların akaryakıttaki sürekli fiyat artışları, yetki belgeleri ücret ve karmaşası, köprü ve otobanlardaki yüksek geçiş ücretleri, sigortalar, gelir vergisi, katma değer vergisi, özel tüketim vergisi ve zorunlu sigorta primlerinden kaynaklı sorunlarını tek tek not alan Şevkin, "Tüm Türkiye'de olduğu gibi Adana'da da büyük bir işsizlik sorunu yaşıyoruz. Özellikle sanayi ve tarım kültürüyle yoğrulmuş Adana'da ekonominin can damarını oluşturan fabrikalarımızın, işletmelerimizin, Küçük ve Orta Boy İşletmelerin (KOBİ) kapanması, esnaf ve sanatkarın son yıllarda hızla kan kaybederek kepenk indirmesi toplumun tüm kesimlerine olumsuz yansıdı. Son yıllarda artık iyice açığa çıkan ekonomik kriz ise vatandaşın belini büktü"dedi.
Tüm bu sorunların kentteki ekonomik sirkülasyonu sekteye uğrattığını, küçük esnaf ve sanatkardan KOBİ'lere, taşımacı esnafından nakliyecilere, iş dünyasından sade vatandaşa kadar herkesi derinden yaraladığını vurgulayan Şevkin, "Bu kentin gelişimine katkı koyan, katkı koymak isteyen herkes başımızın tacıdır. Bu sözleri siyasi bir kimlikle dile getirmiyorum. CHP'li milletvekilleri olarak tüm milletvekillerinin Adana için bir araya gelmesini istiyoruz ve bu çağrımızı her platformda yineliyoruz. Doğru zeminlerde doğru yatırım yapılabilmesinin önünü açamazsak, tüketim yerine üretim ekonomisine yönelmezsek sorunları çözemeyiz. Adana gerilemeyi hak etmiyor. Milletvekili arkadaşlarımızla Adana'ya sanayi ve tarımda teşvik verilmesi için mecliste mücadele edeceğiz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!