Milletvekili Erdoğan'dan Halı Fuarı'na kutlama

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili Erdoğandan Halı Fuarına kutlama
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2016 13:57

Milletvekili Erdoğan'dan Halı Fuarı'na kutlama

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, ziyaret ettiği Domotex Turkey Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı'nda katılımcılardan bilgi aldı. Gaziantep'in üreten ve ürettiğini dünyaya satan bir kent olma özelliğiyle gelecekte fuarlar kenti olacağını belirten Erdoğan'a üzerinde ismi yazılı ebru hediye edildi.

Domotex Turkey Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarında incelemeler yapan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, yerli ve yabancı yatırımcılarla görüşerek bilgiler aldı. Gaziantep'in halı sektöründe yakaladığı zirveyi koruyacağına ve zaman içerisinde daha da geliştireceğine inandığını ifade eden Erdoğan, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahattin Kaplan ve Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık'la görüşerek fuarın organizasyonuna sağladıkları desteklerden dolayı kutladı. Gaziantep'in Ortadoğu için liman özelliği taşıdığını ifade eden Erdoğan; kentin gelişen sanayisine paralel olarak fuarcılık kültürünün de önemli noktalara taşındığının altını çizdiği değerlendirmesiyle şu görüşlere yer verdi:

"Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği, Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep Halıcılar Odası ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık işbirliğiyle gerçekleştirilen fuara, 160 yerli, 32 yabancı halı firmasının stanT açtığını, fuarın 8 bin 179 profesyonel ziyaretçi tarafından gezilerek halı firmalarıyla irtibat kurulduğunu bilgilerini aldım. Elbette Gaziantep'te uluslararası marka fuar kültürü Domotex Turkey'le birlikte farklı bir noktaya taşınmış ve önümüzdeki süreçte fiziksel altyapının da halledilmesi ve yeni fuar alanının oluşturulmasıyla Gaziantep fuarlar kenti olmaya aday olma özelliğini de taşıyacaktır. Üreten ve ürettiğini dünyanın 180 ülkesine pazarlayan Gaziantep'te tıpkı sanayi kültürünün gelişmesi ve kalkınması gibi ihracat kültürünün de geliştiğini görüyoruz. Elbette bu gelişimde 14 yıldır iktidarda bulunan Ak Parti hükümetlerinin de önemli rolü olmuş, sanayici ve iş adamlarımız bu dönemde güçlü bir ekonomiye sahip güçlü bir devletin pasaportunu taşımaya başlamıştır. Halı sektörü benim yabancısı olmadığım bir sektördür. Bu sektörün gelişmesi elbette Gaziantep ekonomisine önemli katkılar sağladığı gibi önemli oranda istihdam da oluşturmaktadır. 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyen halıcılarımızın üretim kapasitesinin yapılan yatırımlarla 350 milyon metre kareye çıkması da büyük bir başarıdır. Bizler de sektörde tarafımıza iletine sorunların çözümü için her zaman olduğu gibi yine seferber olacağız. Turizmi de olumlu yönde etkileyen ve Gaziantep'te bir sinerji oluşturan Domotex Turkey'in gerçekleştirilmesinde emeği geçenlerle fuara destek olan ve katılan firmalarımızı kutluyorum."

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan'a stanTları ziyareti sırasında ünlü bir ebru ustası üzerinde isminin yazılı olduğu ebru tablosunu hediye etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!