Milletvekili Erdoğan'dan 'Gazilik' günü mesajı

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili Erdoğandan Gazilik günü mesajı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2018 12:30

Milletvekili Erdoğan'dan 'Gazilik' günü mesajı

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)- AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan yayımladığı mesajla Gaziantep'e 'Gazilik' unvanının verilişinin 97'nci yıl dönümünü kutladı.

Milletvekili Erdoğan Mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Kurtuluş mücadelemizin meşalesi olan Antep, Emperyalist Fransız işgaline; kanıyla, canıyla her şeyiyle karşı koymuştur. Açlık ve yoksulluk içinde göstermiş olduğu mücadele ile Fransızlara ve Dünyaya kurtuluş dersi vermiştir. Bayrak Şehidi, Efsane Komutan Yüzbaşı Şahin Bey, Elmalı Köprüsü'nde 28 Mart 1920'de şehit olduğu gün, aynı tepenin eteğinde çok acı bir trajedi daha yaşanmıştı. Dokurcum Değirmeni'ne saklanan 14 silahsız çocuk, Fransızlar tarafından, Şahin Bey ve çetelerine yiyecek getirdiği için, değirmenin önündeki dik kayaların önüne dizilip, elleri birbirine bağlanıp önce kurşuna dizildiler, sonra da süngülendiler. Bu vaka, katliamı yapanların tarihinin kanlı ve kirli sayfalarında yer alırken, bizim tarihimizde altın harflerle, altın tarih olarak yerini aldı.

Gaziantep’in Fransız işgalinden kurtuluşu esnasında gösterdiği dillere destan mücadelesi Kurtuluş Savaşımıza girişen milletimiz için bir umut olmuştur. Antep’in kahramanca mücadelesi tüm yurtta takdirle karşılanmış olup; düşman kuvvetlerine karşı gösterilen bu mücadele 8 Şubat 1921 tarihinde TBMM tarafından taltif edilerek ilimize Gaziantep adı verilmiştir. Anadolu’nun ilk yerleşim alanlarından birisi olan Gaziantep tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bu özelliğini her geçen gün daha da artıran Gaziantep bugün modern sanayisi, ticaret hacmi, sağlık hizmetleri, eğitimi ve turizmi ile çok farklı alanlarda yaptığı üretimle kalkınmanın lokomotifi olmuştur.  Ak Parti Hükümetimiz döneminde ilimize yapılan ulaşım, sağlık, eğitim ve diğer alanlarda yapılan yatırımlar ile Gaziantep Güneydoğu Anadolu Bölgemizin en büyük merkezi durumuna gelmiştir. Gaziantep gerek özel sektörü gerek sivil toplum örgütleri ve vatandaşları Devletin milletiyle bütünleşmesinin en güzel örneğini göstermekte olup; her geçen gün daha yaşanılabilir bir şehir olmaktadır. Vatanımıza ve bağımsızlığımıza yönelecek her türlü saldırıya karşı, ecdadımızdan aldığımız inanç ve kararlılıkla aynı şekilde cevap verecek güçteyiz. Bu vesileyle kurtuluşumuzun 97. yıldönümünü kutlar, aziz şehitlerimize Allahtan rahmet dilerim."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!