Milletvekili Erdoğan’dan 19 Mayıs kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili Erdoğan’dan 19 Mayıs kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2017 11:15

Milletvekili Erdoğan’dan 19 Mayıs kutlaması

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, 19 Mayıs Atatürk Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.
Erdoğan, 19 Mayıs'ın, Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a ayak bastığı ve aziz millet ile istiklal mücadelesinin meşalesini yaktığı gün olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen başlatılan bu yürüyüş, milletimizin birlik ve beraberliğinden, aynı hedef ve idealler etrafında kenetlenmesinden güç almış, işgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için bir millet ayağa kalkmış, dönemin çok ağır şartlarına rağmen tarihte eşine az rastlanır bir kurtuluş destanı yazılmıştır. Bu mücadelede etnik köken, din, mezhep ayırt edilmeksizin, kadın erkek, genç yaşlı farkı olmaksızın milletimizin bütün fertleri, vatan müdafaası için yan yana durmuş, omuz omuza vermiş, bizi birleştiren ortak değerleri yücelterek zafere ulaşmıştır."
Binlerce şehit vererek, her türlü imkansızlıklar ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin gençlere emanet olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları söyledi:
"Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş medeniyet seviyesine taşımaya devam edeceksiniz. Türk milleti olarak, sevgi saygı ve hoşgörü ortamı içerisinde bütün sorunlara akılcı, gerçekçi çözüm yolları bulacağınıza olan güven ve inancımız tamdır. Sizler, bu kutsal emanetin bilincinde olarak, her türlü sorunu aşabilecek, Türkiye'yi yarınlara en iyi şekilde taşıyacaksınız. 19 Mayıs'ın bu kutlu yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitleri rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, gençlerimizin gençlik ve spor bayramını en içten duygularımla kutluyorum."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!