Milletvekili Çalık, Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Güncelleme Tarihi:

Milletvekili Çalık, Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2015 17:45

AK PARTİ MALATYA MİLLETVEKİLİ ÖZNUR ÇALIK, MUHTARLAR BİR ARAYA GELDİ.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, muhtar derneklerini ziyaret ederek, muhtarlarla bir araya geldi.
Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren ve üyelerini, Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Şahbaz ve üyelerini ziyaret etti. Ziyarette konuşan Türkiye Muhtarlar Derneği Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren, Malatya’nın her zaman devletin, milletin ve AK Parti’nin yanında yer aldığını ifade etti.
Eren, “Reis-i Cumhurumuz bütün muhtarları külliyeye davet ederek, orada hasbihal yapıyor ve muhtarlara büyük bir kıymet veriyor. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız Malatya’nın talebini yerine getirdi, bundan sonra Malatyalıların Milletvekili ve Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci’den büyük istek ve talepleri vardır. Bunların içerisinde en büyük talep ve şikayetimiz AKSA Elektriktir. Bu AKSA’yı yola getirmelisiniz, Malatya halkı ve muhtarlarımız büyük bir sıkıntı içerisinde” dedi.
Yeşilyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Süleyman Şahbaz ise ziyarette yaptığı konuşmasında yeni dönemin Malatyalılara ve milletvekillerine hayırlı olmasını diledi. Şahbaz, “AK Parti iktidarını tebrik ediyorum. Kabinede Malatya Milletvekilimiz Bülent Tüfenkci, Gümrük ve Ticaret Bakanı olmuştur. İnşallah bakanımızın Malatya’ya katkıları olacak” diye konuştu.
“MUHTARLARIN MAAŞLARI BİN 300 TL’YE ÇIKIYOR”
AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, her iki muhtarlar derneğine yaptığı ziyaretteki konuşmasında, AK Parti iktidarları döneminde muhtarlara çok önemli desteklerin verildiğini ve muhtarların özlük haklarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun verdiği destek ile çözüme kavuştuğunu söyledi. Çalık, “Muhtarlarımızın özlük haklarının düzenlenmesi önemli bir adımdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, bunun için çok önemli destekler sağladı. Muhtarlarımızın maaşları 25 liradan 950 TL’ye kadar çıkartıldı ve şimdi Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun talimatı ile 64. hükümetimizin Eylem Planı ile birlikte muhtarlarımızın maaşları bin 300 TL olacak. Çok ciddi manada sıkıntılar yaşayan muhtarlarımız için bu yapılanlar yaptığınız çalışmaların elbette karşılığı değil. Ama 10 yıllık bir mücadelenin neticesinde gelinen yer çok takdire şayandır. Muhtarlarımıza desteklerimiz sürecektir” ifadelerini kullandı.
“MALATYA İÇİN BERABER ÇALIŞACAĞIZ”
Gümrükten, ticaretten, esnaftan, sanayiden, sivil toplum kuruluşlarından ve paradan sorumlu bir bakanlarının olduğunu ifade eden Öznur Çalık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Malatya için çalışacaklarını kaydetti. Çalık, “Malatya için hep beraber var gücümüzle çalışacağız. Elimizden ne gelirse yapacağız. Malatya’ya boynumuzun borcu olan hizmetleri getireceğiz” şeklinde konuştu.
AKSA Elektrik ile ilgili olarak dile getirilen sıkıntılar hakkında ise Milletvekili Çalık, “TEDAŞ’ın özelleştirilmesi ile birlikte maalesef yaşadığımız problem AKSA ile ilgili sıkıntılar. Şu an da eskisi kadar ağır sorunlar yok. Ama Malatya’ya yatırımlarını arttırmaları lazım, iki en iyi hizmeti Malatyalılarla buluşturmaları lazım. Biz özelleştirdik ki vatandaşımız daha iyi hizmet alsın. Daha çok sıkıntı duyduğumuz bir alanın gereği neyse yerine getirilecektir. Bununla alakalı olarak da notlarımızı aldık, görüşmelerimizi yapacağız. AKSA’nın buradaki müdürü de sizlerle toplantılar yaparak, sorun ve sıkıntılarınızı dileyecektir” diye konuştu.
Çalık, ziyaretlerinde mahalle muhtarlarıyla sohbet ederek, muhtarların sorun ve talepleri de dinledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!