Milas'ta tiyatro dolu günler başladı

Güncelleme Tarihi:

Milasta tiyatro dolu günler başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 13:28

Milas'ta tiyatro dolu günler başladı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Milas ilçesindeki şehir tiyatrosu kurucusu merhum Nebi Uslu anısına Nebi Uslu Tiyatro Şenliği, bu yıl sekizinci kez düzenlendi.

8. Nebi Uslu Tiyatro Şenliği, dün (salı) Milas Belediyesi Düğün Salonu'nda Cumhuriyet Anadolu Lisesi tarafından sahneye konulan 'Kaç Baba Kaç' adlı oyun ile başladı. Katılımın fazla olduğu oyun, izleyenler tarafından beğeniyle takip edildi. Ray Cooney tarafından yazılan, çevirisini Haldun Dormen ve Kemal Uzun'un yaptığı, Erdem Katırcı tarafından yönetilen oyunda geçmişte yapılan bir hatanın kişinin hayatının dönüm noktasında karşısına çıkması komedi diliyle anlatılıyor. Oyun sonunda Okul Müdürü Ali Pilavcı'ya çiçek takdim eden Milas Belediyesi Özel Kalem Müdürü Salim Tanış; "Çağdaş ve uygar Türkiye Cumhuriyeti'nin temel taşları olan bu genç kardeşlerimizin gösterdiği performans bizleri son derece memnun etti" dedi. Nebi Uslu'nun öğretmeni olduğunu belirten Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdürü Ali Pilavcı "Okulumuz eğitim, spor, müzik, tiyatro ve sanatta her zaman iddialı olmuştur. Bugün ortaya konan oyun ile bunu bir kez daha görmüş olduk. Ben altı ay boyunca canla başla ve büyük bir özveri ile çalışan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor ve kendileriyle gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum" dedi.

Şenlik bugün Milas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu tarafından, Derya Çelebi'nin yazıp yönettiği 'Zühtü'nün Dolapları' adlı oyun ile devam edecek. Etkinlik; 25 Mayıs Perşembe günü Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi Tiyatro Topluluğu tarafından, Moliere'nin yazdığı Özlem Beytor'un yönettiği 'Hastalık Hastası' adlı oyun ile devam edecek. 26 Mayıs Cuma günü Milas Özel Final Temel Lisesi Tiyatro Topluluğu tarafından, Yankı Büyükkaraca'nın yazıp yönettiği 'Garibiz' adlı oyun sahnelenecek. 8. Nebi Uslu Tiyatro Şenliğinin ödül töreni ise 28 Mayıs Pazar günü yapılacak.

Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!