Milas'ta 13 okula daha 'beyaz bayrak'

Güncelleme Tarihi:

Milasta 13 okula daha beyaz bayrak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2017 15:59

Milas'ta 13 okula daha 'beyaz bayrak'

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Milas ilçesinde, 13 okul daha hijyen standartlarını yerine getirdiğini gösteren 'beyaz bayrak' almaya hak kazandı.

Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı arasındaki 'beyaz bayrak' işbirliği protokolüne göre, istenilen standartları yerine getiren Milas Havva Ersoy Anaokulu, Ören İlkokulu, Yeniköy Tek İlk ve Ortaokulu, Merkez İlkokulu, Milas Mesleki Eğitim Merkezi, Özel Milas Sınav İlk ve Ortaokulu, Dr. Mete Ersoy Ortaokulu, Dr. Mete Ersoy Anadolu Lisesi, Özel Milas Anaokulu, İstanbul Modern İlimler İlkokulu, İstanbul Modern İlimler Ortaokulu, İstanbul Modern İlimler Anadolu Lisesi, Ahmet Hamdi Helvacıoğlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi, beyaz bayrak almaya hak kazandı. Beyaz bayraklar, Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal tarafından okul müdürlerine teslim edildi.

Milas İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, "Ülke genelinde geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın; beden ve ruh sağlığını korumak, geliştirmek, yaşam kalitesini yükseltmek, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmek, öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda eğitim-öğretimini sürdürmek amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarının temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi öngörülerek dağıtılan 'beyaz bayrak' ödülünü bu sene ilçemizden birçok okulumuz almaya hak kazandı. Başta öğrencilerimizi, ailelerini ve tüm öğretmenlerimizi kutluyoruz. Bu ödüller, özellikle çocuklarımızı heveslendirecek, ülkemize ve milletimize yararlı birer birey olmaları konusunda onları daha da şevklendirecektir" dedi.

Bal, beyaz bayrak alan okulların yönetici, öğretmen ve öğrencilerini kutladı.

Oktay ÇAYIRLI / MİLAS (Muğla) (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!