Milano'da artan hava kirliliği sonrasında sokaklar boş kaldı

Güncelleme Tarihi:

Milanoda artan hava kirliliği sonrasında sokaklar boş kaldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2015 20:23

Hava kirliliğinin son dönemde arttığı ülkelerden olan İtalya'da sanayi kenti Milano'da önlem kapsamında araç trafiğine getirilen sınırlandırma nedeniyle cadde ve sokaklar boş kaldı.

Haberin Devamı

Milanoda artan hava kirliliği sonrasında sokaklar boş kaldı

Küresel ısınmanın da etkisiyle son aylarda yeterli oranda yağış almayan İtalya'da, büyük şehirlerde son günlerde gözle görülür hale gelen hava kirliliği etkisini sürdürmeye devam ediyor.

Kuzeydeki sanayi kenti Milano'da artan hava kirliliği ve bunun neden olduğu sis dolayısıyla kent yönetiminin dün başlattığı 3 günlük özel araçların trafiğe çıkışına getirdiği sınırlama, ikinci gününde de kentin cadde ve sokaklarının boş kalmasına yol açtı.

Tramvay ve trafik polis ekipleri dışında araçların olmadığı Milano sokaklarında yapılan denetimlerde sadece dün getirilen sınırlamaya uymayanlardan 300'üne yüksek para cezası kesildiği belirtildi. Kent yöntemi, araçlara getirdiği kısıtlamadan ötürü 1,5 avroluk bileti gün içinde sınırsız kullanma hakkı tanıyarak, Milanoluları metro, tramvay ve otobüs gibi toplum taşımaya yönlendirdi.

Haberin Devamı

Milanoda artan hava kirliliği sonrasında sokaklar boş kaldı


Hava kirliliğinin, trafikle daha da yoğunlaşmaması için gösterilen çabaya rağmen İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberine göre, Milano'daki hava kirliliği oranında bir düşüş yaşanmadı. Kentte özel araçlara getirilen sınırlama yarın da sürecek.

Milano kadar yoğun olmasa da hava kirliliğinin görüldüğü başkent Roma'da da önceden belirlenen yeşil bölgelere özel otomobil trafiğine kısıtlama getirildi. Milano'dakine göre daha hafif kısıtlamaların olduğu başkentte, lpg'li ve dizel araçlara bir sınırlama getirilmedi. Başkent Roma'da daha yoğun olarak sabah erken saatlerde hava kirliliğine bağlı sisin oluştuğu belirtildi.

Milano ve Roma gibi, hava kirliliğine bağlı sisin görüldüğü Floransa'da da araç trafiği için zaten sınırlama olan tarihi kent merkezine gün boyunca araç girmesine izin verilmedi.

Bu arada, Çevre Bakanı Gian Luca Galletti de yarın çevre örgütleriyle konuyu ele alan bir toplantı yapacak. Zamanın polemik yapma zamanı olmadığını belirten Galletti, hava kirliliğinin önüne geçmek için yapısal önlemlere hep birlikte karar vermeleri gerektiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!