MHP'lilere 'tasmalı kurt' benzetmesi

Güncelleme Tarihi:

MHPlilere tasmalı kurt benzetmesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2000 00:00

Aydınlık Türkiye Partisi'nin (ATP) kongresinde MHP'ye ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik ağır eleştiriler yöneltildi. ATP Genel Başkanı Tuğrul Türkeş, Bahçeli'yi Abdullah Öcalan'ı idam ettirmediği için ağır bir üslupla eleştirirken, Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk de MHP'lilere "tasmalı kurtlar" benzetmesi yaptı.

ATP 1. Olağan Kongresi'nde konuşan Genel Başkan Tuğrul Türkeş, "Yeni Ergenekon'dan çıkışın lideri" diye anonslarıyla kürsüye geldi. Türkeş, MHP'den ayrılmasını değerlendirirken, "Kendimizi anlatmakta bu yüce davaya izah etmekte başarılı olamadık. MHP, dar kadrocu hizipçi ve Türk milletine saygı duymayan bir üst yönetimin eline geçti" dedi.

Türkeş, "Rahşan Hanımın girişiminden sonra koalisyonun diğer ortakları kendilerine yakın hırsızı arsızı affettirme yarışına çıktılar" dedi. Türkeş şunları söyledi:

"Soruyorum size şayet Rahşan Hanımı imkanımız olup da Güneydoğu'ya götürebilseydik oradaki teröristlerin şehit ettiği askerlerimizin cenazelerini gösterebilseydik `yurdun her yeri bir bütündür' diyerek sırf o bölgenin insanını eğitebilmek için oraya gidip görevi başında karı-koca şehit olan öğretmenlerimizin cenazelerini gösterebilseydik acaba Apo'nun idamını sağlayabilir miydik? Rahşan Hanımın gözü ülkenin tek adalet mekanizması ise Bahçeli bu mekanizmayı niye çalıştıramadı?"

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk de MHP'ye yüklendi. Öztürk, "Kim görmüş özgürlüğün timsali kurda tasma takıldığını, bir başka ifadeyle tasma takılan kurda kurt denildiğini kim görmüş? İmralı'yı hediye edip Apo'yu derebeyi yaptılar. Bu yetişmiyormuş gibi 30 bin kişinin katilini Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne havale ettiler. Hiçbir erkek ses duymadık (İnsanlık düşmanı katil hangi insan hakkını istiyor) diye" şeklinde konuştu.

Türkiye'de bulunan Claudia Roth'u da eleştiren Öztürk, "Avrupa'nın işsiz güçsüz kokanaları bizim topraklarda hırlayamazlar. Türkiye'nin menfaati üçbuçuk Ermeniyi mutlu etmek için siyaset masalarında meze yapılamayacaktır" şeklinde konuştu.

Türkeş yeniden başkan

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Genel Başkanlığa, Yıldırım Tuğrul Türkeş yeniden seçildi. ASKİ Sosyal Tesisleri toplantı salonunda gerçekleştirilen ATP 1. Olağan Genel Kongresi'nde kullanılan 369 oyun tamamını alan Türkeş, ikinci kez genel başkan oldu. (AA-ANKA)
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!